Najnovije vesti

JOŠ JEDAN KRUZER IZAZVAO DRAMU NA DUNAVU: Potonuo hrvatski policijski brod sa migrantima koje su spasili iz nabujale reke, a onda su ponovo završili u vodi! (FOTO)
Foto: Foto PU osječko-baranjska

brodolom

JOŠ JEDAN KRUZER IZAZVAO DRAMU NA DUNAVU: Potonuo hrvatski policijski brod sa migrantima koje su spasili iz nabujale reke, a onda su ponovo završili u vodi! (FOTO)

Hrvatska

Prava mala drama odvijala se na Dunavu, gde su hrvatski policajci spašavali 16 migranata koji su preko nabujale reke ilegalno prešli iz Srbije u Hrvatsku.

Policija je oko 4,30 sati primila poziv u pomoć na stranom jeziku, posle čega su njihovi službenici iz PP Beli Manastir i stanice granične policije Dalj sa tri broda krenuli u potragu za osobama koje su zatražile pomoć.

“Dolaskom do 1388,5 rečnog kilometra, u šumskom području poplavljenom usled nabujalog Dunava, policijski službenici zatekli su osobe koje su se u vodi držale za grane drveća. Izvukli su ih iz vode i smestili ih na dva broda, 12 osoba na jedan i četiri na drugi brod”, rekao je Zoran Kon, iz PU osječko-baranjske.

foto: Foto PU osječko-baranjska

Nakon što su policajci spasili migrante i smestili ih na brodove, naišao je kruzer koji je podigao valove do te mere da je voda počela da prodire u policijski brod koji je usled toga delomično potonuo, pa se 12 migranata ponovo našlo u Dunavu.

“Brzom reakcijom i intervencijom policijski službenici, koji su nesebično skočili u Dunav, spasili su migrante koji su se nalazili u nabujalom Dunavu”, rekao je  Kon, dodavši kako niko od migranata nije završio u bolnici.

“Nije bilo potrebe za hospitalizaciju. Svi su dobro, zbrinuti su i to ja najvažnije, a sada sledi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja načina na koji su prešli granicu. Dalje postupanje ovisno o utvrđenom stanju biće u skladu sa Zakonom o strancima”, dodao je Kon.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto PU osječko-baranjska

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...