SLOVENCI UDARILI RAMPU HRVATSKIM KAMIONIMA: Teretnjacima zabranjen prolaz preko 17 graničnih prelaza! Osveta zbog prečice za mađarsku!
Foto: Profimedia

zabrana saobraćaja

SLOVENCI UDARILI RAMPU HRVATSKIM KAMIONIMA: Teretnjacima zabranjen prolaz preko 17 graničnih prelaza! Osveta zbog prečice za mađarsku!

Hrvatska -

Hrvatskim prevoznicima od 1. juna zabranjeno je da prelaze preko 17 graničnih prelaza sa Slovenijom.

Oni moraju da idu preko međunarodnih graničnih prelaza, javio je HRT, navodeći da je reč je o ograničenjima koje je donelo slovenačko ministarstvo infrastrukture i o zabrani saobraćaja teretnim vozilima čija najveća dopuštena težina premašuje 7,5 tona.

"Tako da se dogodilo da Slavonija, Istra, uglavnom čitava Hrvatska ovakva kakva je u obliku kifle, ima veliki problem s kretanjem svojih kamiona. Dakle, problem nije ni u slovenačkoj ni u hrvatskoj policiji koja to sve reguliše, nego je problem u zagušenosti saobraćaja koji je u ovom trenutku jednostavno nemoguć i ono što je stravično u svemu tome, jeste da će se to sve više i više gomilati", rekao je za index.hr Marijan Baneli, akreditiovani lobista za saobraćaj u EU.

Baneli tvrdi da je to odgovor na hrvatsku zabranu tranzitnog saobraćaja preko jednog graničnog prelaza koji su Slovenci koristili kao kraći put za Mađarsku.

Izuzeci su prevoznici iz županija koje graniče sa Slovenijom, kao i Ličko-senjska Županija.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track