PERNAR PONOVO ŠOKIRA: Izašao iz Živog zida, i odmah najavio osnivanje stranke JEDINSTVENE U REGIONU
Foto: Printscreen/ Youtube

maher

PERNAR PONOVO ŠOKIRA: Izašao iz Živog zida, i odmah najavio osnivanje stranke JEDINSTVENE U REGIONU

Hrvatska -

Hrvatski saborski poslanik Ivan Pernar, koji je u četvrtak napustio Živi zid, najavio je u petak da ne prelazi u Abecedu demokracije nego će osnovati novu stranku – Stranku Ivana Pernara i izaći na predsedničke i parlamentarne izbore, pri čemu želi da zajedno s njim na izbore ide Branimir Bunjac, koji je takođe izašao iz Živog zida.

“Ne smatram da bi Bunjac morao biti pod mojom kapom. Nikad nisam bio sujetan čovjek, bitno je da idemo zajedno na parlamentarne izbore”, izjavio je Pernar novinarima u Hrvatskom saboru.

Poručio je kako nije izašao iz Živog zida zbog Bunjca nego zbog “jedne druge osobe koja je još jučer tvrdila da je ne zanima mandat u Saboru”. “Ja sam pred svim kamerama rekao ‘vidjet ćete kojom brzinom će ga aktivirati'”, kazao je Pernar misleći pritom na potpredsednicu Živog zida Vladimiru Palfi.

Istakao je kako mu je s novom strankom cilj osnovati klub poslanika, a videće s

kim će to biti.

Upitan zbog čega ipak ne odlazi u Abecedu demokracije, Pernar je ustvrdio da mu je noćas već 2700 ljudi potpisalo pristupnicu za Stranku Ivana Pernara, a grupa za članove je narasla već na 6300 ljudi.

“Idemo na predsedničke izbore i spremni smo na nove pobjede. Verujem da će birači Živog zida prepoznati tko je autentičan predstavnik njihove opcije”, najavio je Pernar ocijenivši da aktuelni i nominalni predsednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić to nikako nije.

Kurir.rs/Net.hr Foto: YT printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track