NAJBOLJE DRUGARICE POGINULE U STRAVIČNOJ NESREĆI U HRVATSKOJ: Renata i Iva bile su nerazdvojne, zajedno sele u autobus i krenule na eskurziju, a onda ih je pokosio kamion! (VIDEO)
Foto: printscreen sbplus.hr/Glas Slavonije

očaj i tuga u erdutu i dalju

NAJBOLJE DRUGARICE POGINULE U STRAVIČNOJ NESREĆI U HRVATSKOJ: Renata i Iva bile su nerazdvojne, zajedno sele u autobus i krenule na eskurziju, a onda ih je pokosio kamion! (VIDEO)

Hrvatska -

Učenici sedmih i osmih razreda osnove škole Dalj rano jutros su krenuli na dvodnevni izlet u Sveti Filip i Jakov. Ujutro u sedam sati krenuli su, a ispratili su ih roditelji i direktor škole, a đaci su veseli krenuli na put.

Nekoliko sati kasnije stali su na odmorištu između Novske i Okučana, na auto-putu, a u 9.40 je naletio kamion. Velikom brzinom prošao je pumpu i pokosio decu i automobile koji su bili na parkingu iza pumpe. Iva i Renata bile su najbolje prijateljice i obe su poginule na licu mesta.

"Bile su nerazdvojne. Zajedno su sedile u školi, u autobusu. Jutros su sa osmehom na licu krenule na izlet, sa kog se nažalost, neće vratiti", rekao je direktor škole koji je proglasio ponedeljak danom žalosti u školi.

Renatina majka Zorica H. novinarima je rekla da je zvala Renatu na mobilni čim se nesreća dogodila. Kako se ona nije javljala, zvala je Ivu. Bila je očajna. A onda je čula da su njih dve poginule. Ostali učenici su se oko 16 sati vratili u Erdut. Tamo su ih dočekali šokirani i uplakani roditelji i meštani.

"Čula sam se sa sinom koji je u autobusu i plače. Rekao mi je: 'Mama, poginule su mi prijateljice'. A trebala je to biti lepa ekskurzija", rekla je majka jednog dečaka koji je bio u autobusu, prenosi portal sbplus.

Zasad nije poznato zašto je kamion naletio na ljude. Vozač je navodno rekao da mu kočnice nisu radile, a onda i da je tempomat zakazao. Policija ga je privela u policijsku stanicu. Alkotestiran je te je utvrđeno da nije pio. Biće zadržan u policiji 24 sata. Sutra oko 17 sati bi trebao biti predan pritvorskom nadzorniku.

Iako tek treba da se provede kompletni tehnički pregled kamiona, prve provere istražilaca su utvrdile da su kočnice na kamionu radile. U naletu kamiona poginule su dve tinejdžerke, a dve devojke od 25 i 26 godina su povređene. Jedna od njih je kritično i lekari se bore za njen život, dok je druga u teškom stanju, ali ipak stabilno.

Kurir.rs/sbplus.hr

Foto printscreen sbplus.hr/Glas Slavonije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track