VATROGASAC POKUŠAO DA SPREČI HULIGANE U SUPETRU: Napali su sezonce, a njega teško povredili
Ilustracija, Foto: Profimedia

protest dvd

VATROGASAC POKUŠAO DA SPREČI HULIGANE U SUPETRU: Napali su sezonce, a njega teško povredili

Hrvatska -

Oko napada na sezonske radnike na Braču oglasili su se i supetarski vatrogasci jer je u tom napadu teško povređen i njihov vatrogasac koji je želeo da pomogne sezoncima.

"Mi, vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar najoštrije osuđujemo fizički napad na našeg člana Tomu Domančića koji se u Supetru dogodio u nedelju ujutro nakon nogometnog turnira Torcida kup.

Poštujući vatrogasna, hriršćanska i ljudska načela humanosti, zaštite i pomoći slabijima Tomo se suprotstavio grupi od petnaestak momaka koji su napali, bacili na pod i počeli šutirati trojicu sezonaca iz Slavonije i devojku Varaždina i na koncu završio u splitskom KBC-u s višestrukom frakturom nosne kosti.

DVD Supetar se svojim celokupnim delovanjem uvek zalagao za toleranciju i nenasilje i u tom je smjeru od svojeg osnivanja do danas odgajao generacije svojih članova i ovim putem beskompromisno osuđuje svako nasilje na bilo kojoj osnovi. Vidimo iz novinskih napisa da su policijski službenici u istraživanju ovog slučaja bili brzi i efikasni a očekujemo i od Torcide da se o rečenom incidentu jasno i brzo oglsi u suprotnom ćemo biti prisiljeni preispitati svoje dalje učešće u organizaciji supetarskog Torcida kupa.

Našem Tomi želimo brz i uspešan oporavak", napisali su supetarski vatrogasci na svom Fejsbuku profilu.

Podsetimo, u noći sa subote na nedjelju oko 4 sata ujutro primljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira u Ulici hrvatskih velikana u Supetru na Braču, u kojem je učlestvovalo više osoba, objavila je splitska policija.

Policijski službenici su upućeni na mesto događaja. Utvrđeno je da je više osoba napalo grupu od pet mlađih osoba (26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka), koje su tom prilikom lakše povredili, piše policija.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track