Najnovije vesti

BRUTALNO PRETUČENI SRBIN PREMINUO U RIJECI: Radoje Petković koga je krvnički napao osumnjičeni za ratne zločine Ilija Glavić posle višenedeljne kome podlegao povredama
Foto: Facebook/Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije 3 hours ago

bio je ugledni član srpske zajednice

BRUTALNO PRETUČENI SRBIN PREMINUO U RIJECI: Radoje Petković koga je krvnički napao osumnjičeni za ratne zločine Ilija Glavić posle višenedeljne kome podlegao povredama

Hrvatska

Radoje Petković, istaknuti član srpske zajednice koji je brutalno pretučen 24. aprila ispred jednog kafića u Viškovu, preminuo je od posledica povreda koje je zadobio u napadu, objavljeno je na Fejsbuk stranici Veća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije.

Riječka policija kao napadača je identifikovala Iliju Glavića (48), kojeg Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci sumnjiči za krivično delo nanošenja teških telesnih povreda. Sudija istrage na Županijskom sudu u Rijeci odredila mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i uticaja na svedoke.

 

Osumnjičeni za napad, Ilija Glavić, rodom iz sela kraj Bosanskog Broda, poznat je tužilaštvima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

 

"Na osnovu izjava svedoka Ilija Glavić je na listi osumnjičenih u predmetima koje je Haški tribunal još 2006. predao Tužilaštvu BiH. Sumnjiči se za premlaćivanja, teške povrede i silovanja po brodskim logorima u proteklom ratu", potvrđuje Marko Grabovac, predsedavajući Savetodavnog odbora Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine i predsednik Udruženja za traženje zarobljenih boraca i nestalih civila iz Broda.

Radoje Petković, potpredsednik Veća srpske nacionalne manjine Grada Kastva i građevinski preduzetnik, zadnjih je nekoliko nedelja bio u komi u KBC-u Rijeka, a loše prognoze su se obistinile.

 

Podsetimo, Petković je nakon kratke prepirke sa Glavićem u lokalu krenuo prema svom automobilu. Glavić ga je sustigao na parkingu i brutalno napao.

 

Na snimcima nadzorne kamere vidi se da Glavić nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svest i pao na tlo. Tadašnje izjave Milana Erakovića, pravnog savetnika SNV-a u Rijeci, sugerisale su da je moguće da je napad bio etnički motivisan. Pripadnici srpske zajednice zgroženi su napadom na sunarodnika koji je bio izuzetno aktivan.

Kurir.rs/Večernji list
Foto: Facebook

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...