ZBOG PRETUČENIH SRBA NA BRAČU GRADONAČELNICA NAJAVILA UKIDANJE TORCIDA KUPA: Desničarski političar je odmah uporedio sa Staljinom!
Foto: Čitalac 24sata.hr, Profimedia

skandalozne izjave pauka

ZBOG PRETUČENIH SRBA NA BRAČU GRADONAČELNICA NAJAVILA UKIDANJE TORCIDA KUPA: Desničarski političar je odmah uporedio sa Staljinom!

Hrvatska -

Nakon što je gradonačelnica Supetra Ivana Marković najavila da će ukinuti finansiranje Torcida kupa i da će zabraniti njihovo održavanje na gradskim terenima, posle napada dvadesetak hrvatskih mladića na četiri sezonska radnika, među kojima je bilo Srba, oglasio se odbornik desničarske Neovisni za Hrvatsku, Martin Pauk, uporedivši je sa Staljinom.

Sumnja se, naime, da su upravo pripadnici grupe Torcida nakon održavanja tog kupa u noći između subote i nedelje napali četvoro sezonaca Srba iz Slavonije.

Pauku, koji je bio na listi stranke Neovisni za Hrvatsku za evropske izbore, nije se svidela zabrana održavanja Torcida kupa. Takve zabrane, kazao je, ne bi se postideo ni Staljin.

"Nakon odbijanja donacije grada za pokroviteljstvo komemoracije na Blajburgu, SDP-ova gradonačelnica Supetra ponovo briljira", rekao je Pauk, inače član stranke desničara Zlatka Hasanbegovića.

Pauk je napad na sezonce iz Slavonije nazvao "tučom adolescenata", što, kako smatra, nikako nije razlog da gradonačelnica zabrani održavanje Torcida kupa. Zapitao je da li bi supetarska gradonačelnica ovako oštro reagovala da u tuči "deblji kraj" nisu izvukli Srbi, već neko od Hrvata.

"Da li je ovo prva tuča uopšte na Braču otkad gospođa vrši dužnost gradonačelnice? Očito da jeste, jer prema svemu viđenom gradonačelnica odmah zatvara danas turnire, možda sutra kafiće, a prekosutra restorane koje su prethodno posetili učesnici tuče", naveo je Pauk i dodaje da je "jasno kao dan kome smeta Torcida zbog svojih domoljubnih i državotvornih stavova".

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Čitalac 24sata.hr, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track