MISTERIOZNA SMRT STUDENTKINJE (20) ŠOKIRALA ZADRANE: Devojka je koristila marihuanu, ali je ubilo nešto što se godinama krilo u njenom telu
Foto: Profimedia

tuga

MISTERIOZNA SMRT STUDENTKINJE (20) ŠOKIRALA ZADRANE: Devojka je koristila marihuanu, ali je ubilo nešto što se godinama krilo u njenom telu

Hrvatska -

Dvadesetogodišnja djevojka koja je u petak 14. juna preminula u kolima Hitne pomoći na putu od Voštarnice do zadarske Opšte bolnice, duže je vreme bolovala od akutne leukemije koja je najverojatnije i uzrok njene iznenadne smrti.

Prema preliminarnim nalazu obdukcije, a s obzirom na stanje gotovo svih unutrašnjih organa devojke, sumnja se da je 20-godišnjakinja bila u poodmakloj fazi teške bolesti, iako njena cimerka, s kojom je živela u stanu na Stanovima, za to nije znala. Još se uvek ne zna je li svog zdravstvenog stanja bila svesna i preminula devojka poreklom iz Istre.

Pouzdane informacije o zdravstvenom stanju devojke znaće se tek nakon završetka veštačenja njene krvi i dobijanja rezultata drugih nalaza, kao i stručnih mišljenja, kako bi se tačno znao uzrok smrti.

Devojka je studirala u Zadru, kao i društvo s kojim je provela posljednja dva dana u stanu Voštarnici u kojem su kao podstanari živeli 22-godišnjak i 24-godišnjak, svi s područja Imotskog.

Priča je počela u sredu poslepodne kada je 22-godišnjak, inače prijatelj djevojke, u stanu 21-godišnjaka na Stanovima kupio marihuanu. Nakon što je kupio manju količinu travu otišao je sa svojom 20-godišnjom prijateljicom napolje da "zapali", a potom su došli u njegov podstanarski stan na Voštarnici. Upoznali su se pre mesec dana, a družili su se zadnje nedelje. U njegovom stanu su i prespavali.

Sutradan ujutro, u četvrtak, devojka se požalila na nesnošljivu glavobolju, imala je mučninu, povraćalo joj se i spavalo, fizički se jako loše osjećala. Međutim njen prijatelj je to smatrao posledicom mamurluka od burne noći, i njezinim simptomima nije pridavao veći značaj, zbog čega nije ni tražio hitnu pomoć. Njegov 24-godišnji cimer video je da se nešto čudno događa, ali nije htio puno da zabada svoj nos, jer su 22-godišnjak i devojka bili u drugoj sobi.

U petak ujutro devojci se stanje dodatno pogoršalo, nije mogla da stoji na nogama, a kad je počela da gubi svest 22-godišnjak je oko 10 sati nazvao hitnu pomoć. Hitna pomoć je devojku zatekla bez svesti i takvu su je izneli iz stana. Na telu nije bilo tragova nasilja. Preminula je nekoliko minuta kasnije u kolima na putu do zadarske bolnice.

U pretresu stan dvojice mladića na Voštarnici policija je kod 24-godišnjaka, koji nije bio izravno upleten u ovaj događaj, pronašla manju količinu marihuane, zbog čega je protiv njega podnela prekršajnu prijavu. Protiv njegovog 22-godišnjeg cimera i prijatelja stradale devojke policija je ponela krivične prijave za omogućavanje uživanja droge i nepružanje pomoći.

Neobične okolnosti smrti 20-godišnje studentkinje uznemirile su zadarsku javnost koja je od početka dobivala vrlo malo informacija o okolnostima događaja. Razlog tome je što je policija istragu vodila u više smerova sumnjajući u nekoliko različitih krivičnih dela, sve dok nisu dobili preliminarne nalaze obdukcije koji su otkrili da je devojka bila u smrtonosnoj fazi teške bolesti. Pitanje je koliko bi takvom njenom zdravstvenom stanju pomoglo da je dan ranije došla u bolnicu, odnosno da je 22-godišnjak hitnu pomoć pozvao u četvrtak.

Policija je izuzela i marihuanu koju je devojka uživala pre nego što joj je pozlilo. U njoj su pronađeni opijati, ali kolika je tačno bila količina psihoaktivne supstance (THC), znat će se tek nakon završetka detaljnog veštačenja.

Kurir.rs/Zadarski.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja