TITOVA LUKSUZNA JAHTA TRULI DOK ČEKA OBNOVU: Za sređivanje Galeba potrebno skoro 5 MILIONA evra! Rijeka raspisala novi konkurs! (VIDEO)
Foto: Profimedia

postaje muzej

TITOVA LUKSUZNA JAHTA TRULI DOK ČEKA OBNOVU: Za sređivanje Galeba potrebno skoro 5 MILIONA evra! Rijeka raspisala novi konkurs! (VIDEO)

Hrvatska -

Grad Rijeka objavio je danas drugi konkurs za obnovu broda Galeb, nekadašnje Titove jahte, nakon što je na prvom, jedinu ponudu poslalo remontno brodogradilište "Viktor Lenac" sa, za Grad Rijeku, neprihvatljivom cenom u odnosu na procenjenu.

Nekoliko meseci dorađivali su se troškovnici, ispitivalo tržište, objavljena su dva predkonkursna kruga, nakon čega je raspisan drugi konkurs, prenosi SeeBiz.

"Nova procenjena vrednost obnove broda Galeb (bez PDV-a) iznosi 4.700.000 evra (35.200.000 kuna). Nabavka će se sprovoditi u dve grupe. Prva grupa se odnosi na obnovu i prenamenu broda Galeb u brod muzej s pratećim komercijalnim sadržajima, dok druga grupa uključuje restauratorske radove na uređenju interijera", navodi se u saopštenju garda Rijeke.

foto: Profimedia

Procjenjuje se da će sama obnova i prenamena broda Galeb u brod muzej koštati 4.530.000 evra (33.600.000 kuna), a restauratorski radovi na uređenju interijera broda Galeb dodatnih 215.000 evra (1.600.000 kuna).

Rok za donošenje odluke o odabiru je 60 dana od dana isteka roka za dostavu ponuda, nakon čega počinju treći žalbeni rok i rok mirovanja, koji traju ukupno 15 dana.

Ukoliko ne bude produženja rokova, ugovor bi mogao da bude potpisan do oktobra ove godine.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track