KOMARCI U SLAVONIJI KIDIŠU I NA STOKU: Očajni stočari pribegli drastičnim merama - životinje premazuju NAFTOM
Foto: Screenshot RTL

bruka

KOMARCI U SLAVONIJI KIDIŠU I NA STOKU: Očajni stočari pribegli drastičnim merama - životinje premazuju NAFTOM

Hrvatska -

Slavonski stočari traže pomoć institucija, žele da se dignu avioni i da se komarci zaprašuju. U međuvremenu su neki od njih, kako javlja RTL, stoku počeli da mažu plavim dizelom.

"Evo, krpu smo namočili u dizel i moramo namazati ove male, jadne magarčiće da ih spasimo. Vidite kol'ko se češu, nemaju mira, ne mogu živeti, nema druge… Grizu se", govori meštanin Bilja dok svoje magarce premazuje naftom. I pita se hoće li ih država zbog toga kazniti.

"Preduzmite nešto pod hitno, patimo se, sad nas i komarci dotukoše…Spašavamo svinje, spašavamo stoku, evo plavoga dizela, valjda nas neće kazniti država što ga trošimo na nepredviđene stvari. Ali moramo spasavati jer ovo nije normalno, poludeše svinje od svega. Evo gledajte, moramo da palimo vreće i galone da to sprečimo koliko god možemo. Konje smo morali da sklonimo, konji su tanke kože, magarci poludeše od muke. Nafta smrdi. Što ne prskaju? Ova mala jadna ne zna što će sa sobom. Užas, Užas. Što će biti, ja ne znam. Ovo nije ni za čoveka izdržati, ni za životinju", zaključuje ovaj stočar razgovor za RTL.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Screenshot RTL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track