HRVATSKI PEVAČ ŠKORO BI U KOLINDINU FOTELJU: Tompsonov kum objavio kandidaturu za predsednika!
Foto: YouTube prtscr / Miroslav Škoro

zvanična kandidatura

HRVATSKI PEVAČ ŠKORO BI U KOLINDINU FOTELJU: Tompsonov kum objavio kandidaturu za predsednika!

Hrvatska -

Hrvatski muzičar i pevač Miroslav Škoro objavio je danas na Fejsbuku kandidaturu za predsednika te zemlje.

"U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana", počeo je Škoro svoje petominutno obraćanje preko Jutjuba, preneo je Index.hr.

"To je zapisano u prvom članku Ustava. Jedini predstavnik koji predstavlja celi narod i jedini kojeg narod još uvek neposredno bira je predsednik republike. Dok sam razmišljao o kandidaturi, ta ustavna odredba bila mi je neprestano u mislima- vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu", dodao je on.

Škoro (57) je naveo da "Hrvatskom vlada kontrolisani stranački sistem u kojem se na vlasti smenjuju dve najjače stranke sa svojim trgovačkim partnerima".

"Dogodine nas možda čeka velika koalicija. Birači na parlamentarnim izborima svojom voljom mogu izabrati samo jednog kandidata, svi ostali ulaze u sabor po volji šefova stranaka. Političke elite potpuno su se otuđile od naroda. Bahatost i arogancija idu toliko daleko da se raznim smicalicama i manipulacijama ne dopušta održavanje referenduma", rekao je on.

Škoro se kandidovao na parlamentarnim izborima za Hrvatski sabor 2007. i postao saborski poslanik HDZ-a. Nekoliko godina kasnije povukao se iz politike te se, osim pevanjem, bavi i preduzetništvom.

foto: EPA / Str

Podršku kandidaturi Škora ranije su najavili hrvatski desničari predvođeni Ružom Tomašić. Povezuju ga sa krajnjom desnicom, koja je okrenula leđa Kolindi, ali po brojnim izjavama poslednjih godina Škoro će ponuditi mnogo širu platformu. Ni činjenica, prenose Novosti, što je kum kontroverznog pevača Marka Perkovića Tompsona, s kojim je snimao u duetu, ne bi trebalo da ima značaj u borbi za Pantovčak, jer nisu više u skladnim odnosima.

Do sada je kandidaturu za predsednika zvanično podneo samo predstavnik DPS-a Zoran Milanović. Izbori za predsednika Hrvatske biće održani krajem ove godine.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: YouTube prtscr / Miroslav Škoro

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track