Najnovije vesti

UZBUNA NA RABU: Zatvoren deo grada zbog curenja gasa, ispod zemlje se nalazi pravo EKSPLOZIVNO JEZERO! Evakuisano 80 ljudi
Foto: Čitalac 24sata.hr

vatrogasci na terenu

UZBUNA NA RABU: Zatvoren deo grada zbog curenja gasa, ispod zemlje se nalazi pravo EKSPLOZIVNO JEZERO! Evakuisano 80 ljudi

Hrvatska

U centru grada Raba na istoimenom hrvatskom ostrvu utvrđeno je prisustvo gasa, zbog čega je deo grada bio zatvoren, a oko 80 ljudi evakuisano.

Plin u vazduhu primećen je još u ponedeljak u kasnim popodnevnim satima, a sve se intenziviralo u utorak uveče kada su vatrogasci utvrdili da ga ima u eksplozivnoj koncentraciji i da se ispod gradskog jezgra nalazi "jezero gasa".

"Pukao je gasni cevovod i kroz tu rupu je gas iscureo u zemlju. Mi ispod gradskog jezgra imamo jezero gasa. Uspeli smo da ograničimo kretanje i sad možemo samo da čekamo da priroda odradi svoje i da se ta koncentracija očisti", rekao je komandant rapskih vatrogasaca Milivoj Ličina.

On dodaje da se čisti zemljište i zalihe nakupljenog gasa kroz komunalnu infrastrukturu

"To sve pratimo i smožemo samo da poboljšamo da se taj plin što pre raščisti. Merimo sve vreme. Situacija je vrlo opasna i propan butan je dosta opasan i ima nisku granicu eksplozivnosti", rekao je.

Navodi se da je uži centar Raba ograđen i da celo područje obezbeđuje policija.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Čitalac 24sata.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...