DIVLJANJE HRVATSKIH ĐAKA OGORČILO JAVNOST: Maltretirali profesora, vređali ga i gađali, a onda je on poludeo!(VIDEO)
Foto: Printskrin: You Tube/DARE TV

BAHATO PONAŠANJE SREDNJOŠKOLACA

DIVLJANJE HRVATSKIH ĐAKA OGORČILO JAVNOST: Maltretirali profesora, vređali ga i gađali, a onda je on poludeo!(VIDEO)

Hrvatska -

Hrvatsku je ponovo šokirao snimak bahatog ponašanja đaka koji su maltretirali svog profesora. Reč je o odeljenju srednje škole "Arboretum Opeka" u Marčanu, mestu u okolini Varaždina. Snimak je osvanuo na Jutjubu, a mladić koji ga je objavio je istakao da su đaci izazivali profesora sve dok on nije poludeo.

Često, praktično svakodnevno su maltretirali profesora. Škola nije upoznata s tom situacijom. Nikakve mere nisu preduzete. Profesor je potom bacao pernice kroz prozor, naranče, sve što su učenici koristili kao dobacivanje. Nekada je znao i da digne ruku na učenika, ali ne i da ga ošamari.

Upravo je ovo poruka koja prati snimak srednje škole "Arboretum Opeka" u Marčanu, u okolini Varaždina, koja je prosleđena medijima i objavljena na Jutjubu, pod nazivom "Maltretiranje profesora od strane učenika".

Osim glasnog smejanja, lupanja, pričanja, dok nastavnik radi svoj posao, učenici se dobacuju raznim predmetima po razredu i gađaju profesora. Iako on pokušava da ostane smiren, u jednom trenutku mu popuštaju živci i uzima predmete koje su nabacali prema njemu i po razredu, a reč je o pernicama, voću i drugim stvarima, pa ih baca napolje kroz prozor. Kako je kazala čitateljka 24sata.hr, koja je i prosledila video, učenici su svakodnevno maltretirali profesora.

Ona kaže da škola o tome nije obaveštena, pa je zato 24sata.hr kontaktirao direktorku škole Rajku Tršinski.

- Pojma nisam imala do ujutro, kada su novinari zatražili izjavu. Užasnuta sam jer nisam znala za to. Pomalo sam i ljuta na kolegu jer me nije obavestio o problemima sa učenicima i što je sve to trpeo. U školi imamo i osobu koja štiti dostojanstvo radnika. Nestašluka u školama uvek ima. U takvim situacijama pozivamo učenike i roditelje pa bi se učenici izvinili.

Trenutno ne mogu ništa da učinim, jer je učenik o kojem je reč i koji je navodno to stavio na internet, bio maturant ove godine. Njega više nema u školi. Sa kolegom ću razgovarati kroz koji dan kada dođe u školu, a o tome ćemo raspraviti i na nastavničkom veću koje će biti kroz nedelju dana - rekla je direktorka Tršinski, dodajući da je reč o razredu koji su se školovali za kuvare.

foto: Printskrin: You Tube/DARE TV

Napomenula je da se sve to događalo pre više meseci i da bi volela da je znala o tim događanjima u razredu, jer bi tada mogla preduzeti potrebne mere.

Direktorka je dodala kako još nisu sigurni, ali da ipak najverojatnije o tome sada neće obaveštavati ministarstvo. Srednja škola "Arboretum Opeka" većinom školuje učenike za poljoprivredna zanimanja, a vrlo je malo učenika zainteresovanih za to. Polazi je tek oko njih stotinjak.

Iz Ministarstva nauke i obrazovanja, kojima smo prosledili snimak i zatražili komentar ministarke Blaženke Divjak, poručuju kako su zatražili hitnu istragu škole, a snimak su prosledili i prosvetnoj inspekciji.

foto: Printskrin: You Tube/DARE TV

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track