DEČAK (2) ZAVRŠIO U BOLNICI SA JEZIVIM POVREDAMA: Ima prelome i ožiljke po telu, sumnja se da je zlostavljan! Kod lekara ga donela komšinica!
Foto: Profimedia

horor

DEČAK (2) ZAVRŠIO U BOLNICI SA JEZIVIM POVREDAMA: Ima prelome i ožiljke po telu, sumnja se da je zlostavljan! Kod lekara ga donela komšinica!

Hrvatska -

Dvogodišnji dečak primljen je u zagrebačku dečiju bolnicu sa brojnim povredama, a zbog sumnje da je bio fizički zlostavljan obaveštena je policija.

Dečaka, koji je bio preplašen i neuhranjen, dovedela je komšinica juče u bolnicu, gde je i zadržan.

Dijagnostifikovana su mu nagnječenja i hematomi po celom telu, prelom desne nadlaktice, stari prelomi obe podlaktice, kao i brojni ožiljci koji su, verovatno, nastali gašenjem opušaka cigareta, prenosi HRT.

Lekari su ostali šokirani time što su videli, a upravnik Klaićeve, prof. dr. Goran Roić, rekao nam je da su iz bolnice odmah obavestili policiju i da će se daljnjom obradom utvrđivati kako su tačno nastale brojne povrede i ožiljci po dečakovom telu.

foto: Profimedia

"S obzirom na višestruke povrede različite starosti, to je nama alarm da posumnjamo na fizičko zlostavljanje deteta. Zbrinuli smo povrede, ali isto tako obavestili i nadležne organe", rekao je direktor bolnice Goran Roi.

On je naveo da će dete ostati do daljnjeg na Odeljenju traumatologije, a da će policija obaviti istragu.

"Tu je i Centar za socijalni rad da se rasvetle okolnosti povređivanja ovog malog deteta", dodao je Roić.

Dečaka je u bolnicu dovela komšinica, koja je rekla da ga čuva 19-ogodišnja devojka dok njegova majka radi. Prema nezvaničnim informacijama, dečak sa devojkom koja je zatražila pomoć živi poslednjih nekoliko meseci u podstanarskom stanu. Reč je, navodno, o bivšoj šupi bez prozora koja je preuređena za stanovanje.

foto: Profimedia

Komšinica koja je dečaka odvela u bolnicu, navela je da joj je pomenuta devojka pozvonila na vrata juče ujutru. Rekla je da je dečak starosti od 2,5 godine, kojeg čuva, pre nekoliko dana pao niz stepenice i da misli da se teško povredio.

Desna ruka mu je bila natečena i bolela ga je na dodir. Ta je devojka ispričala i da ne može voditi dete u bolnicu jer zbog nekih svojih strahova ne izlazi iz stana.

Devojka joj je predala i dečakova dokumente pa se komšinica sa njim zaputila u Klaićevu bolnicu. Navodno je devojka molila komšinicu da ne zove majku jer se plašila njene reakcije. Dečaka je odvela na Hitnu pomoć.

foto: Shutterstock

Biološke roditelje niko od drugih stanara ne poznaje niti su ikad videli dečakovu majku ili oca. Indikativno je što nisu viđali ni dečaka kako izlazi iz stana u šetnje, a bilo im je neobično i da nikad ne čuju malo dete kako plače.Iz policije šturo su rekli da je kriminalistička istraga u toku.

Prema nezvaničnim informacijama, primili su prijavu iz bolnice. U ovakvim slučajevima, kad se sumnja na bilo koji oblik zlostavljanja deteta, iz bolnice se prijava policiji šalje odmah kako bi policajci što pre mogli da reaguju. Očekuje se da će kriminalističko istraživanje rezultirati krivičnim prijavama.

Kurir.rs/HRT/24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track