Najnovije vesti

ŠEFOVI RIBALI KLOZETE: Čistačice štrajkuju danima, Splitski aerodrom počeo da smrdi pa su nadređeni morali da se late metle!
Foto: YouTube prtscr / Top Destinations Croatia

puno smeća

ŠEFOVI RIBALI KLOZETE: Čistačice štrajkuju danima, Splitski aerodrom počeo da smrdi pa su nadređeni morali da se late metle!

Hrvatska

Zbog štrajka čistačica na aerodromu u Splitu koji traje već pet dana, šefovi aerodromskih službi morali su da čiste terminale i toalete u toj vazdušnoj luci.

Skoro 80 odsto čistačica štrajkuje od prošlog utorka, tražeći plate veće od 3.000 kuna (oko 48.000 dinara) zbog čega su ulazi na terminale, parking i toaleti u strašno lošem stanju, piše Slobodna Dalmacija.

 

"Situacija je strašna. Zaudara u zgradi, a toaleti su u groznom stanju. Nije bilo druge nego da osoblje počisti barem deo smeća u putničkoj zgradi", rekla je jedna od zaposlenih.

 

Kroz aerodrom u Splitu u subotu je prošlo rekordnih 29.000 putnika, dok se danas očekuje promet od oko 24.000.

 

U splitskom aerodromu potvrdili su da je štrajk gotovo većine čistačica, očekivano uzrokovao problem nečistoće u putničkom terminalu i površinama koje su u sklopu aerodroma, tako da su zaposleni, uz svoj posao, morali da se organizuju između sebe kako bi počistiti za hiljadama putnika.

 

"Čistimo koliko možemo i održavamo red", rekao je Mate Melvan, vođa Službe prihvata i otpreme na splitskom aerodromu i dodao da Uprava već duže vreme pregovara sa kompanijom koja je ugovorni pružatelj usluga čišćenja i traže rešenja za ovaj problem.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: YouTube prtscr / Top Destinations Croatia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...