UHAPŠENE MAJKA (24) I DADILJA (20) IZ PAKLA: Dečaka (2) s polomljenim rukicama čuvala devojka lopov i pijanica, lečena na psihijatriji, u šupi (10m2) bez prozora! Majka ga nije ni obišla!
Foto: Printscreen 24sata.hr

STRAVIČNO

UHAPŠENE MAJKA (24) I DADILJA (20) IZ PAKLA: Dečaka (2) s polomljenim rukicama čuvala devojka lopov i pijanica, lečena na psihijatriji, u šupi (10m2) bez prozora! Majka ga nije ni obišla!

Hrvatska -

Hrvatska policija uhapsila je majku i dadilju dvogodišnjeg dečaka kog je zabrinuta komšinica dovela u Klaićevu bolnicu u Zagrebu, da bi se ispostavilo da dečak ima jedan svež prelom nadlaktice, dva preloma podlaktice stara nekoliko meseci, koji nikad nisu lečeni, nego su kosti srasle same od sebe, i modrice po telu.

Nezvanično se saznaje da će i protiv majke (24) i dadilje (20) koja ga je čuvala biti podnete krivične prijave, jedna zbog zanemarivanja, a druga zbog nanošenja povreda detetu.

Detetova majka javila se u nedelju novinaru portala 24sata.hr i rekla da stiže u Zagreb, pa će u policiju, a zatim u bolnicu, da vidi dete. Ali u ponedeljak se nije javljala.

Podsetimo, mališan je poslednja dva meseca stanovao kod devojke, poznanice njegove majke, koja ga je čuvala. Dan i noć dete je bilo u iznajmljenoj šupi, veličine 10 metara kvadratnih, bez prozora. Za ovakvo "čuvanje" deteta trebalo je da bude plaćena.

foto: Printscreen 24sata.hr

I cela ta dva meseca majka ga nijednom nije posetila iako je, po sopstvenim rečima, bila u Zagrebu do 19. juna. Komšije nisu videle da dadilja izvodi dete. I što je najgore, ispostavilo se da je dadilja problematična devojka, odrasla po domovima, koja je rano počela da pije i lečila se u Psihijatrijskoj bolnici za decu i omladinu! Zatim je otišla u Istru, gde je krala po prodavnicama.

Negde u maju dečaka su vodili kod lekara zbog naduvenog stomačića, a tek će se utvrditi da li je maleni već tada imao sumnjive povrede i zašto lekari to nisu prijavili.

foto: Printscreen 24sata.hr

Direktor Klaićeve bolnice, prof. dr Goran Roić, kaže da bolnica nema detetovu prethodnu medicinsku dokumentaciju, ali da se po RTG snimcima može zaključiti da su oba preloma na podlakticama sama zarasla, odnosno da nisu medicinski sanirani. Takođe se vidi da su prelomi stari od nekoliko nedelja do nekoliko meseci.

Lekari su uradili i kompletnu dijagnostiku detetovih unutrašnjih organa, a na sreću sve je u redu i nema nikakvih unutrašnjih povreda.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track