KRVAVI PIR U ĐAKOVU NIJE MOGAO BITI SPREČEN: Obezbeđenje bilo bez oružja i lično poznavalo ubicu! Kada je čuo da je neko ranjen, radnik otišao PO PRVU POMOĆ (VIDEO)
Foto: Screenshot

bruka

KRVAVI PIR U ĐAKOVU NIJE MOGAO BITI SPREČEN: Obezbeđenje bilo bez oružja i lično poznavalo ubicu! Kada je čuo da je neko ranjen, radnik otišao PO PRVU POMOĆ (VIDEO)

Hrvatska -

Psihički nestabilan muškarac u Centru za socijalnu zaštitu Đakovo ubio je jednu osobu, a ranio drugu koja se bori za život. To možda ne bi bio slučaj da postoji bolja kontrola onih koji ulaze u Centar.

Jer, iako postoji obezbeđenje, njima u opisu posla nije kontrola posetilaca niti smeju da nose, što znači da se samo pukom srećom mogao sprečiti ovaj ludački čin. Tek je pravovremena reakcija radnika obezbeđenja možda spasila život radniku Centra koji se nalazi u KBC Osijek.

"Obavlja dužnost u Centru preko 12 godina i imali smo do danas samo manje incidente. Ovo danas ne možemo verovati. Naše obezbeđenje je postupilo kao što postupa i svakodnevno. Ubica je često dolazio ovamo, obavio bi razgovor, predstavio se i otišao u kancelariju gde su bili ta gospođa i taj kolega", kazao je Šimun Buzov, jedan od članova Uprave Securitasa Hrvatske.

Iako se sve odvilo u samoj zgradi, radnik obezbeđenja nije čuo pucnjeve.

"Da, nije čuo pucnjeve. A što se tiče vatrenog oružja, mi ove poslove koje obavljamo ovde... ne možemo da imamo vatreno oružje. A on je tu bio kao domaći, dolazio je dva do tri puta nedeljno i uvijek je nosio torbicu i gomilu papira. radnik nije pregledao torbicu, nikoga ne pregledaa. I nije video kad je napadač izlazio. Otrčao je po prvu pomoć čim su mu javili da je neko ranjen", kazao je Buzov pa opisao napadača: "Uvek je bio nemiran i čudan čovek."

Kurir.rs/Vijesti.hr

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track