OGLASILA SE BAKA DEČAKA (2) IZ HRVATSKE ČIJA JE PRIČA ŠOKIRALA REGION: Moja ćerka je zanemarivala dete, ali nije ga zlostavljala! Nije mu kuvala, jeo je samo čokolino! TRAŽIĆU STARATELJSTVO!
Foto: Profimedia

jezivo

OGLASILA SE BAKA DEČAKA (2) IZ HRVATSKE ČIJA JE PRIČA ŠOKIRALA REGION: Moja ćerka je zanemarivala dete, ali nije ga zlostavljala! Nije mu kuvala, jeo je samo čokolino! TRAŽIĆU STARATELJSTVO!

Hrvatska -

Dečaka (2) koji je primljen na lečenje u Klaićevoj bolnici u Zagrebu sa višestrukim svežim i starim prelomima, kao i ožiljcima, verovatno od gašenja cigareta, posetila je baka. Ona je rekla lokalnim medijima da je njena ćerka zamenarivala dete, ali da ga nije zlostavljala.

Kad je ova stravična priča dospela u javnost, majka dečaka i njegova dadilja su uhapšene. Lekari su mu pružili adekvatnu negu, a on za sada ostaje u bolnici na lečenju.

"Videla sam unuka, ali da ima višestruke rane od gašenja cigareta - nema. Nema ni hematoma. Na glavici, na čelu vidi se ožiljak. Imam sliku na kojoj se vidi taj isti ožiljak", rekla je za RTL baka dečaka.

foto: Printscreen 24sata.hr

Tvrdi - dečak je zanemarivan, ali nije zlostavljan. Kaže, ne zna da li dečak ima višestruke prelome na rukama. Rekla je kako ima video koji je nastao 5. juna na kojem se vidi kako dečak pleše.

"Da je dete imalo prelome, ne bi moglo da pleše. Nema šanse", rekla je baka. Takođe, rekla je kako joj je ćerka pre nekog vremena poslala sliku dečaka. Na njoj se videlo kako je neuhranjen.

"Izgledao je ispijeno, mršavo, neuhranjeno, bez sjaja u očima. To nije bilo to...", istakla je baka.

foto: Profimedia

Kaže, znala je da dete čuva dadilja, ali nije znala detalje, a ni to da su dadilja i dečak živeli u šupi od deset kvadrata. Nastavila je kako majka dečaka "nije loša osoba", ali i to da "hiljadu posto nije zla". Na pitanje novinarke da li je njena ćerka zanemarivala dečaka, baka je spremno odgovorala da jeste.

"Nije kuvala, higijena nije bila dobra, nije bila adekvatna", odgovorila je i na pitanje šta je dečak jeo, odgovorila je "čokolino".

Kaže da je njena ćerka radila i od toga živela, ali da je ona, baka, plaćala sve račune i stanarinu. Međutim, ovo je hrvatskim medijima posebno bilo sumnjuvo, jer je baka ranije istakla da nije znala da joj unuk živi u šupi.

foto: Printscreen 24sata.hr

"Znala sam da ide da radi kao sezonski radnik. Znala sam za dadilju. Ali ne i to kakva je", rekla je baka. Kaže kako se nije ponudila da čuva dečaka dok je njegova majka na sezonskom radu upravo zbog neslaganja oko vaspitavanja deteta i higijene.

"Da sam znala da je tako, uzela bih ga. Došla bih sa socijalnim radnicima policijom i uzela ga", rekla je. Kaže da je njena ćerka je pogrešila, a da će ona kao baka tražiti starateljstvo nad dečakom. Rekla je i to da su se dečakova majka i otac razišli kad je njegova majka bila u drugom mesecu trudnoće.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track