HRVATSKA U ŠOKU: RADNICI CENTRA ZA SOCIJALNI RAD SU ČESTO META NAPADA! Prete im, ubijaju ih i maltretiraju (VIDEO)
Foto: Profimedia

VELIKI PROBLEM

HRVATSKA U ŠOKU: RADNICI CENTRA ZA SOCIJALNI RAD SU ČESTO META NAPADA! Prete im, ubijaju ih i maltretiraju (VIDEO)

Hrvatska -

Blaženka Poplašen (50) bila je socijalna radnica Andriji Drežnjaku, koji ju je ubio u utorak u Đakovu. Njen brat kaže da je sve volela i svima je pomagala. Blaženka je poslednja u nizu socijalnih radnika koji su već decenijama meta napada. Često im se preti, a neki se slučajave nažalost, završe i smrću.

Decembar 2000. godine - U Splitu ubijen socijalni radnik

Vlado Vilušić (38) iz Tuzle nožem je ubo socijalnog radnika Jakova Kudrića (57) koji je preminuo na putu do bolnice. Vilušić je godinama pretio radnicima centra.

Septembar 2010. godine - Imao je automatsku pušku i metke u stanu

Muškarac (54) pretio je policajcima i radnicima Centra za socijalni radu u Zagrebu. Policija je u njegovom domu pronašla automatsku pušku i 15 komada vatrenog oružja.

Januar 2011. godine - Tukao je suprugu, telefonski pretio

Muškarac (42) pretio je telefonom randicima Centra za socijalni rad u Ludbregu jer je želeo da ostravi pravo da viđa dete, a koje mu je oduzeto zbog nasilja prema supruzi.

Decembar 2018. godine - Pred sudom pretio socijalnoj radnici

Protiv žene (38) iz Đurđevca podignuta je optužnicu zbog pretnji upućenih radnici Centra za socijani rad. Žena je pretila jer je izgubila pravo na starateljstvo nad detetom.

Januar 2019. godine - Napala dva puta istu radnicu u Čakovcu

Korisnica socijalne pomoći napala je socijalnu radnicu u Centru za socijalni rad Čakovec. Ista žena je već napala socijalnu radnicu koja je obilazila korisnike na terenu.

Februar 2019. godine - Bile su potrebne nedelje da se privede nasilnik

Muškarac (55) je u prostorijama Centra za socijalni rad pretio je smrću radnici (28). Ona je pretnje prijavila policiji, a muškarac je priveden nekoliko nedelja kasnije.

Jun 2019. godine - Maltretirala ženu koja je vodila njen slučaj

Žena (38) privedena je jer je pretila ubistvom radnicima Centra za socijalni rad u Zadru. Posebno se okomila na socijalnu radnicu koja je vodila njen slučaj.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track