HRVATSKI AGENT PERKOVIĆ STIGAO U ZAGREB NA ROBIJU: Za ubistvo emigranta Đurekovića robijaće 5 i po godina u Remetinecu
Foto: Printscreen: Youtube/Al Jazeera Balkans

izručen je hrvatskoj

HRVATSKI AGENT PERKOVIĆ STIGAO U ZAGREB NA ROBIJU: Za ubistvo emigranta Đurekovića robijaće 5 i po godina u Remetinecu

Hrvatska -

Nekadašnji načelnik u Službi državne bezbednosti SFRJ i kasnije hrvatski špijun, Josip Perković, pravosnažno osuđen zbog teškog ubistva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, danas je posle nepunih pet i po godina iz zatvora Nemačkoj prebačen u Hrvatsku.

Po sletanju u Zagreb, Perković ide u zatvor u Remetincu odakle će ga naknadno rasporediti u neku od zatvorskih jedinica, prenosi hrvatski N1.

Advokat Ante Nobilo rekao je da će za svog klijenta prvo da dogovori zdravstvene preglede, jer u Nemačkoj nije imao adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

"Njihov stav je bio da ne treba trošiti na njega jer će ga ionako izručiti Hrvatskoj", rekao je Nobilo za Dnevnik.hr.

Perković je, zajedno sa svojim bivšim šefom Zdravkom Mustačem, zbog optužbi za učestvovanje u Djurekovićevom ubistvu početkom 2014. izručen Nemačkoj, ali uz uslov da kaznu nakon presude služe u Hrvatskoj.

Vrhovni sud je 14. maja odbio Perkovićevu žalbu i potvrdio odluku zagrebačkog županijskog suda koji je nemačku kaznu doživotnog zatvora preinačio u 30.godišnju kaznu, koju Perković treba da odsluži u hrvatskom zatvoru.

Mustaču, osuđunom zajedno s Perkovićem i koji je i dalje Nemačkoj, kaznu je s hrvatskim propisima usklađivao županijski sud u Velikoj Gorici i izrekao mu 40 godina zatvora.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen: Youtube/Al Jazeera Balkans

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track