PIJANA PROŠLA KROZ CRVENO, UBILA STUDENTKINJU NA PEŠAČKOM I POBEGLA: 10 godina robije za bahatu Splićanku, kaže da se ne oseća krivom za bekstvo! (FOTO)
Foto: 24sata.hr/Mario Matana, Facebook/Ivana Tena Gotovac

IDE NA ROBIJU

PIJANA PROŠLA KROZ CRVENO, UBILA STUDENTKINJU NA PEŠAČKOM I POBEGLA: 10 godina robije za bahatu Splićanku, kaže da se ne oseća krivom za bekstvo! (FOTO)

Hrvatska -

Bivša radnica HAC (Hrvatske autoceste) Ivana Tena Gotovac Soldić nepravosnažno je osuđena na 10 godina zatvora jer je 23. oktobra 2018. u blizini splitske bolnice pijana prošla kroz crveno i usmrtila studentkinju Mariju Ćorić.

Ivani Teni Gotovac Soldić zabranjeno je upravljanje motornim vozilima doživotno, a mora da plati i 3.842 evra za troškove.

Sudija je izneo i olakšavajuće okolnosti za presudu: priznala je krivicu u delu optužnice, majka je dvoje dece i nije bila krivično gonjena.

foto: Facebook/Ivana Tena Gotovac

Nije priznala da je kriva što je pobegla sa mesta nesreće u kojoj je pijana autom usmrtila devojku

"Priznajem da sam pijana vozila Audi i usmrtila Mariju Ćorić, ali se ne osećam krivom za drugu tačku optužnice prema kojoj sam pobegla sa mesta nesreće", kazala je 39-godišnja Gotovac Soldić pre nekoliko dana na suđenju, a prenosi Slobodna Dalmacija. Evo snimka:

Ona je optužena da je pod uticajem alkohola vozila Audi A3 i da je oko 21:30 na pešačkom prelazu dok je na semaforu bilo uključeno crveno svetlo za vozače srušila devojku.

foto: Facebook/Ivana Tena Gotovac

Posle je utvrđeno da je vozila 70 kilometara na sat, devojku udarila prednjim bočnim delom automobila i odbacila je na travu, nakon čega se dala u bekstvo. Devojka je umrla na mestu nesreće.

Na početku ročišta advokat optužbe Rene Laura pročitala je optužnicu koja se sastoji od dve tačke. Optužena je za prvu tačku, koja se odnosi na vožnju pod uticajem alkohola, kazala kako se oseća krivom, a za drugu, koja se odnosi na

bekstvo sa mesta nesreće, izjavila je kako nije kriva.

foto: 24sata.hr/Mario Matana

Pretilo joj 12 godina zatvora

Policija je optuženu uhapsila u Kranjčevićevoj ulici, gde je Audi bio parkiran.

Tvrdila je da ona nije vozila automobil, ali svedoci nesreće policiji su rekli da je Audijem upravljala plavokosa žena. Iako je prošlo nekoliko sati od nesreće, policija joj je alkotestom izmerila jedan promil alkohola u krvi.

Za krivično delo izazivanja saobraćajne nesreće i nepružanja pomoći pretila joj je zatvorska kazna od 12 godina.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: 24sata.hr/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track