SLUČAJ JASMINE IZ ZAMRZIVAČA PONOVO UZBURKAO JAVNOST: Forenzičari pronašli KLJUČNE DOKAZE koji potvrđuju da iza gnusnog zločina stoji njena sestra Smiljana (VIDEO)
Foto: Profimedia/Youtube

19 godina krila mračnu tajnu

SLUČAJ JASMINE IZ ZAMRZIVAČA PONOVO UZBURKAO JAVNOST: Forenzičari pronašli KLJUČNE DOKAZE koji potvrđuju da iza gnusnog zločina stoji njena sestra Smiljana (VIDEO)

Hrvatska -

Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu je posle 5 meseci podiglo optužnicu protiv Smiljane Srnec koju sumnjiče da je svoju sestru Jasminu Dominić ubila i zatim njeno telo krila u zamrzivaču 19 godina u porodičnoj kući.

Slučaj je izazvao veliku pažnju ne samo u regionu, nego i u svetu.

Naime, sumnja se da je Smiljana 2000. godine sestri zadala najmanje 5 snažnih udaraca u glavu i nanela joj višestruke prelome.

Pre dva i po meseca, tužilaštvo je konačno dobilo krunski dokaz o počinjenom ubistvu.

Iz unutrašnjosti zamrzivača pronađeni su Smiljanini otisci prstiju, koji i po svom broju i rasporedu, nesumnjivo ukazuju da je samo ona manipulisala telom svoje ubijene sestre.

Osim toga, forenzičari su izdvojili i DNK koji u potpunosti odgovara DNK profilu Smiljane Srnec. To ukazuje na to da je bila u kontaktu s telom svoje ubijene sestre dok je pokušavala da ga, kako se pretpostavlja, smesti u zamrzivač, prenosi Jutarnji list.

Podsetimo, nestanak Jasmine Dominić prijavljen je tek 2005. godine, iako su roditelji istakli da je godina nestanka 2001. Oni su istakli da je Smiljana sve uverila da se redovno dopisuje sa Jasminom koja je, navodno, u inostranstvu.

Ipak, bilo je i onih koji su godinama smatrali da Smiljana ima veze sa sestrinim nestankom.

I dok je forenzika potvrdila da pronađeni otisci prstiju u zamrzivaču jesu otisci Smiljane Srnec, sudskomedicinski veštaci nisu mogli da ustanove ni približno vreme smrti jer je telo godinama bilo sakriveno.

Smiljana Srnec se branila ćutanjem tokom istrage. Jedini trenutak kad se slomila i priznala da je u zamrzivaču telo bio je kad su policajci došli u kuću u Palovcu posle dojave. Posle tog njenog priznanja policajci su zastali, obavestili o tome državnog tužioca pa je Smiljana Srnec iste večeri 16. februara odvezena u policiju i osumnjičena za ubistvo sestre.

Ako sud potvrdi optužnicu, bićemo svedoci jednog od najizazovnijih slučajeva hrvatskog pravosuđa, prenosi Jutarnji list.

Kurir.rs/Jutarnji list (Dušan Miljuš) Foto: Youtube/Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja