Najnovije vesti

NJEMU SU U SPLITU NA KOLIMA ISPISALI UBIJ SRBINA I NACRTALI U:  Vozio sam auto sa BG tablicama, ali sam Hrvat iz Kreševa! A hteo sam Holanđanima pokazati kako je Split lep!
Foto: čitalac Dalmatinski portal

bruka

NJEMU SU U SPLITU NA KOLIMA ISPISALI UBIJ SRBINA I NACRTALI U: Vozio sam auto sa BG tablicama, ali sam Hrvat iz Kreševa! A hteo sam Holanđanima pokazati kako je Split lep!

Hrvatska
10:26h

U Splitu je prošle nedelje nepoznata osoba ili osobe išarale automobil beogradskih tablica.

Na automobilu je pisalo "ubi Srbina". Osim toga, na dva mesta je nacrtano ustaško "U" sa krstom. Na automobilu je ispisan i simbol splitske Torcide i godina osnivanja te navijačke grupe.

Mladić koji je koristio taj automobil ispričao je šta se događalo. Rekao je da je rođen i odrastao u Holandiji i da mu je otac iz Kreševa u BiH.

"Hteo sam trojici svojih prijatelja iz Holandije pokazati predivne gradove na Balkanu i gde je moj otac živeo i radio. Prošli ponedeljak smo odleteli u Beograd, gde smo iznajmili automobil. Planirali smo do Sarajeva, Mostara, Splita, Zagreba i nazad do Beograda.

Kad smo stigli u Split, parkirali smo automobil (sa registarskim tablicama iz Beograda) na javnom parkiralištu ispred našeg apartmana. U subotu, 6. jula videli smo da je automobil išaran nečim crvenim, da je levi retrovizor slomljen i da je zadnja registarska tablica nestala. Tada smo to prijavili policiji. Očistili smo automobil i drugi dan odmah napustili Split.

Tada je tekst na haubi - 'ubi Srbina' - neko već čistio. Kad smo vratili automobil u Beograd, rekli su nam da smo na vestima. Pokazali su nam fotografije sa tekstom 'ubi Srbina' na haubi.

Moji prijatelji i ja bili smo vrlo šokirani. Htio sam im pokazati kako je Split lep, a ne da se treba bojati ako vozite iznajmljeni automobil iz Srbije. Osim toga, nemamo nikakve veze sa Srbijom.

Žao nam je što se to dogodilo, pogotovo zato što smo puno vremena izgubili s policijom u Splitu, a i naši roditelji su bili šokirani. Na sreću, automobil je bio osiguran - ispričao je mladić.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Čitalac Dalmatinski portal

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track