HRVATI ODRALI GOSTA IZ BIH, PLATIO LEŽALJKU 10 EVRA: Vlasnik kaže da je to PALMA SET i da je zato 3 PUTA SKUPLJE!
Foto: Profimedia

verovali ili ne

HRVATI ODRALI GOSTA IZ BIH, PLATIO LEŽALJKU 10 EVRA: Vlasnik kaže da je to PALMA SET i da je zato 3 PUTA SKUPLJE!

Hrvatska -

Iznajmljena ležaljka košta nešto više od 3 evra, ali ako je stavite ispod palme koja pravi hlad, onda se naplaćuje triputa više - 10 evra. Neobična je to situacija koju je navodno doživeo gost iz BiH na gradskoj plaži u Trpnju na poluostrvu Pelješcu.

Predsednik opštine Trpanj Jakša Franković rekao je za Morski.hr kako smatra da se radi o najobičnijoj izmišljotini jer ne veruje da je tako nešto moguće.

"Gotovo da je nemoguće, jer je opštinsko veće za izdavanje koncesijskih odobrenja izdalo dve koncesije za iznajmljivanje ležaljki. Jednu za "Plava firma za morski ribolov" koji ih ima 36 i firmi "Hotel Faraon d.o.o. Trpanj", koji imaju 20 ležaljki na plaži.

Oni iznajmljuju ležaljke, a ne hladovinu i za to su dobili odobrenje. Ako ovo i jeste istina, voleo bi da se te predstavke pošalju na našu imejl adresu ili na adresu Turističke zajednice Trpanj.

Ako je gost koristio ležaljku trostruko plaćenu iz navedenog razloga, voleo bi da vidim tu fakturu", rekao je Franković.

Dodao je da ako je to zaista istina, da je reč o nekoj vrsti lošeg marketinškog trika, da tržište kažnjava takve šale, i da je jedan od koncesionara Jakov Begović inače sklon šalama.

Begović kaže da ne vidi ništa sporno i da viša cena nije zbog hlada, nego zato što ležaljka stoji uz palmu.

"Tu su dve palme i stočić je stavljen pored njih i to se zove "palma set". Da je gospodin iz Bosne koji je naviknut na reklamne suncobrane, iznajmio suncobran zbog hlada, onda se ne bi uzrujavali zbog toga. Ako žele, oni mogu iznajmiti obične ležaljke, pa leći ispod njih i koristiti senku ležaljke", ljut je trpanjski koncesionar na gosta, dodajući da je on sam sve te palme sadio.

Poručio je da će "palma set" ubuduće za goste iz BiH zvati "bukvaset". Begović je inače prošle godine objavio video opasne vožnje gliserom blizu obale.

Kurir.rs/Večernji list

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track