Najnovije vesti

VELIKI PEH HRVATSKE: Ministarstvo odbrane slučajno objavilo tajne mape iz Avganistana, NATO hitno reagovao! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/Al Jazeera Balkans

Skandal

VELIKI PEH HRVATSKE: Ministarstvo odbrane slučajno objavilo tajne mape iz Avganistana, NATO hitno reagovao! (VIDEO)

Hrvatska

Hrvatsko ministarstvo odbrane je, izgleda, slučajno objavilo tajne mape NATO u Avganistanu.

Skandal se, prema pisanju hrvatskih medija, desio usred konferencije za medije na kojoj je saopšteno da su hrvatski vojnici bili mete terorističkog napada u Kabulu, javlja Sputnjik.

Portparolka misije NATO-a u Avganistanu kontaktirala je televiziju N1, nakon što je hrvatsko ministarstvo na konferenciji za novinare objavilo poverljivu informaciju koja je potom objavljena u svim medijima.

Nakon što je ministar Damir Krstičević na konferenciji za novinare rekao da su u terorističkom napadu ranjena trojica hrvatskih vojnika, tokom koje je pokazao i kartu lokacije napada, N1 televiziju je kontaktirala zvaničnica NATO-a Debra Ričardson, sa molbom da se ukloni karta na kojoj je bila ucrtana ruta kretanja napadnutog automobila, jer se radi o ugrožavanju bezbednosti i objavi poverljivih podataka.

"Objavljena fotografija vezana za tu priču je poverljiva i nikad nije smela da bude puštena u javnost", rekla je Ričardsonova, dodavši da objava fotografije "ugrožava bezbednost koalicionih snaga u Kabulu".

Ričardsonova na pitanje da li je kontaktirala i hrvatsko ministarstvo, odgovorila: "Verujem da ih NATO kontaktira".

Oglasio se i ministar Krstičević.

"Ne znam odakle vam ta informacija, sve što je Hrvatska objavila je bilo potrebno i ništa nismo objavili što je bilo nepotrebno i ništa nismo prekršili, vodili smo računa o bezbednosti i vodili smo računa da ljudi u Hrvatskoj budu informisani, da hrvatska javnost bude informisana", rekao je Krstičević.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Printscreen/Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...