Najnovije vesti

NOVA PROVOKACIJA HRVATSKIH HULIGANA: Na Viru osvanuo transparent "Dragi gosti, čuvajte kosti", pa ga neko ZAPALIO!
Foto: Printscreen Index.hr

opština osudila incident

NOVA PROVOKACIJA HRVATSKIH HULIGANA: Na Viru osvanuo transparent "Dragi gosti, čuvajte kosti", pa ga neko ZAPALIO!

Hrvatska

Opštinska uprava i komunalni sistem hrvatske opštine Vir, zajedno sa stanovnicima tog ostrva najoštrije su danas osudili nedavni "primitivni ispad sa postavljanjem transparenta neprimerenog sadržaja na virskoj rivi" i apeluju na nadležne da se što pre "uhvate u koštac" sa takvim problemima, kao i da se primereno kazne svi oni koji promovišu te ideje.

U saopštenju načelnika opštine Vir Kristijan Kapović, navodi se da Huligansko izražavanje mržnje prema stanovnicima glavnog grada Hrvatske ili navijačima zagrebačkog i hrvatskog sportskog kolektiva, kao i šovinistička retorika na transparentu upućena državljanima Srbije, odnosno srpskoj nacionalnoj zajednici u Hrvatskoj, "nije i nikad neće biti duh ostrva".

"Nećemo stajati skrštenih ruku ili čekati da ovaj sramotni pojedinačni ispad bude zaboravljen do nekog sledećeg. Najoštrije ga osuđujemo, apelujući na sve odgovorne da se što pre uhvate u koštac s ovakvim problemima i tendencijama, potom primereno kazne svi oni koji ih promovišu, kako bi poslali poruku koja zaista odražava naš stav i duh. A to su sloboda, demokratija, poštovanje drugih, različitih i pravo na život te multikulturalnost i kosmopolitski duh", napisao je Kapović.

Kako je rekao, svi koji su bili na Viru mogli su da se uvere u otvorenost, velikodušnost i tradicionalnu gostoljubivost stanovnika Vira. Kako je zaključio, Vir je danas elitna turistička destinacija koju posjećuju najrazličitiji ljudi iz 80-ak svetskih država sa svih kontinenata, a svaki gost je dobrodošao.

U noći između četvrtka i petka na ostrvu Vir je postavljen preteći transaparent "Dobrodošli na Vir, Dalmaciju! Dragi gosti, čuvajte kosti", na kome je nacrtan i znak Dinama, ustaško "U" i precrtan natpis "SRB". U međuvremenu neko je spalio transparent.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen Index.hr

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...