VATROGASCI POPADALI S NOGU POSLE HOROR NOĆI: Objavljeni dramatični snimci borbe sa vatrenom stihijom kod Šibenika! ONI SU NAŠI HEROJI, HVALA IM DO NEBA! (VIDEO, FOTO)
Foto: printscreen Facebook/ Vatrogasci - Oni su naši Heroji

požar u dubravi pod kontrolom

VATROGASCI POPADALI S NOGU POSLE HOROR NOĆI: Objavljeni dramatični snimci borbe sa vatrenom stihijom kod Šibenika! ONI SU NAŠI HEROJI, HVALA IM DO NEBA! (VIDEO, FOTO)

Hrvatska -

Iako je vatrena stihija u blizini Šibenika donekle stavljena pod kontrolu u nedelju, meštani su i dalje u velikom strahu. Jugo i dalje duva, doduše manje, ali opasnost još nije prošla. Na prvoj liniji fronta su vatrogasci, koji od jutros imaju pomoć kanadera.

Dok je vatrena stihija od subote poslepodne pa sve do nedelje u zoru "gutala" sve pred sobom na šibenskom području, vatrogasci iz Šibensko-kninske županije, ali i šire, jurili su na teren kako bi spasili meštane i njihovu imovinu.

Kako to zapravo izgleda na intervenciji, najbolje pokazuje snimka izvlačenja vozila DVD Solin u Dubravi kraj Šibenika, koju su na društvenim mrežama objavili sami vatrogasci.

"Brajo, jedva smo utekli!", govori u videu vatrogasac dok oko njega divljaju "plameni jezici".

Koliko je bila teška borba sa vatrenom stihijom pokazuju i fotografije izmorenih vatrogasaca koji su posle stavljanja požara pod kontrolu izmoreni popadali po asfaltu.

- Ovi vatrogasci padaju s nogu nakon borbe cele noći sa vatrenom stihijom - navedeno je na Fejsbuk stranici "Vatrogasci - Oni su naši Heroji" uz fotografije vatrogasaca koji leže na putu.

S obzirom da kanaderi tokom noći nisu mogli da gase vatru, ljudi su sa strepnjom gledali hoće li se buktinja približiti njihovim kućama.

"Šta da vam kažem nekoliko sati bili smo doslovno u vatrenom obruču, vatra je stigla na domak kuća. Međutim, nismo hteli nigde iz svojih domova. Pomagali smo vatrogascima koliko smo mogli.

Tim momcima, ljudima, herojima, ne znam kojim rečima bih ih nazvao mogu samo da skinem kapu do poda...

Svaka im čast- da nije bilo njih, ko zna kako bi ovo sve završilo", rekao nam je Marko Mihaljević.

U nedelju rano ujutro kanaderi su ponovno počeli da lete iznad požara , a svi se nadaju da će tokom dana pasti i najavljena kiša koja bi bila od itekako velike pomoći i vatrogascima i meštanima.

Kurir.rs/sibenski.slobodnadalmacija.hr

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track