STUDENTKINJA IZ ZAGREBA OTIŠLA DA SE TUŠIRA, PA PRONAĐENA MRTVA: Telo našao njen otac, sumnja se da je plinski bojler izazvao tragediju!
Foto: Printscreen YouTube

tuga

STUDENTKINJA IZ ZAGREBA OTIŠLA DA SE TUŠIRA, PA PRONAĐENA MRTVA: Telo našao njen otac, sumnja se da je plinski bojler izazvao tragediju!

Hrvatska -

Otac studentkinje (21) je u subotu pronašao svoju ćerku kako mrtva leži na podu kupatila u stanu u Zagrebu.

Uspeo je nekako da razvali vrata kako bi ušao i zatekao ju je kako leži bez svesti. Pokušao je da je probudi, pa je pozvao pomoć. Do njega je stigao tim Hitne pomoći, ali ni oni nisu mogli ništa da urade, osim da proglase smrt.

Brzo su stan okupirali i policajci, a prvi osumnjičeni za smrt studentkinje bio im je ugljen-monoksid jer se u kupatilu nalazi plinski bojler.

"Došao sam u subotu popodne u stan, ali ćerka nije bila u sobi. Vrata su bila otvorena. Došao sam do kupatila čija su vrata bila zaključana. Lupao sam po vratima i dozivao je. Pogledao sam ispod vrata i video kako leži", kaže on.

foto: Shutterstock

Telo su nakon uviđaja prevezli na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati. Tačan uzrok smrti trebao bi biti poznat danas. Postoje neke sumnje da je devojka imala srčani udar, ali porodica kaže da je bila zdrava.

"Nije se žalila na neke probleme. Bila je dobro, studirala je i radila sad tokom leta. Ne znamo šta ćemo od tuge", rekao je otac.

Devojka je, kako je rekao, odradila jutarnju smenu u porodičnoj firmi. Nešto posle 12 sati otišla je u stan koji se nalazi u blizini kako bi se istuširala.

Navodno je trebala da radi i posle podne, ali se nikome nije javljala. Otac je otišao do nje jer su se svi zabrinuli. Prema uviđaju djevojka je preminula između 12.50 i 15.05 sati.

foto: Shutterstock

Na pitanje da li su imali problema s bojlerom, kažu da ne znaju. Osetili su miris vlage u kupatilu, ali kako nisu dugo bili u tom stanu, nisu znali za potencijalne probleme. Sad je u stanu bojler zapečaćen.

Dimničar, koji ima koncesiju za tu ulicu, izvinio se jer nije medijima mogao da da podatke o mogućim problemima u zgradi. Nedelja mu je bila neradan dan pa nije imao pristup podacima iz arhiva, a na uviđaju ga nije bio.

Zbog ovakvih slučajeva policija je objavila niz saveta i preporuka vezanih uz bojlere i dimnjake. Upozoravaju kako bi trebalo da se redovno servisiraju jer će se povećati bezbednost i manje će trošiti.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track