Najnovije vesti

GDE ĆE IM DUŠA: Vatrogasac se 20 sati borio protiv požara, a onda mu je policija napisala kaznu za parking! (FOTO)
Foto: Čitalac 24sata.hr

sramota

GDE ĆE IM DUŠA: Vatrogasac se 20 sati borio protiv požara, a onda mu je policija napisala kaznu za parking! (FOTO)

Hrvatska

Jedan vatrogasac dobio je kaznu za pogrešno parkiranje, dok je bio na gašenju požara kod Šibenika, prenose hrvatski mediji. Međutim, kazna je kasnije poništena.

To su objavili vatrogasci DVD-a Bilice na svojoj Fejsbuk stranici. Oni tvrde da je imao istaknutu zvaničnu oznaku na vetrobranskom staklu, a parkirao je ispred DVD-a Bilice.

"Zahvalnosti nikad kraja, pa se tako i sada zahvaljujemo PU Šibensko-kninskoj koja je zalepila kaznu našem vozaču Ediju Mikulandri koji je 20 sati proveo na požaru i parkirao na parapet (zidna ograda) ispred DVD-a i uz to imao zvaničnu oznaku na vetrobranskom staklu "VATROGASCI 193", pa zaklonio nama pristup. Hvala gospodo od srca!!!!", napisali su vatrogasci.

"P.S. Zahvaljujemo i gospođi koja je slikala auto i poslala policiji sliku, pa ih zvala", stoji u objavi DVD-a Bilice.

Policija poništila kaznu

Jutros su se javili i iz policije. Kažu kako nije bila reč o vatrogasnom vozilu, već o vozilu jednog od vatrogasaca.

"Policija je sinoć u 18.40 od nepoznate osobe primila dojavu da su kod zgrade opštine u Bilicama vozila nepropisno parkirana. Izlaskom na teren zatečena su nepropisno parkirana vozila, među kojima je bilo i vozilo vatrogasca pa je policijski službenik postupio u skladu sa zakonom.

Međutim, policija će nadalje u kontaktu sa vatrogascima utvrditi da li je postojao valjan razlog zašto je vozilo vatrogasca bilo tamo parkirano i postupiti u skladu sa saznanjima", odgovorili su iz policije na Indexov upit.

Naknadno su vatrogasci DVD-a Bilice objavili da je kazna ukinuta.

"Drago nam je da vas obavestimo da je PU šibensko-kninska reagovala i iskoristila svoje zakonsko pravo, pa je nakon ispitivanja svih okolnosti ukinula kaznu za nepropisno parkiranje napisanu našem članu.

Hvala PU na brzoj reakciji i ispravljanju posledica ovog nesporazuma", stoji u objavi DVD-a Bilice.

Kurir.rs/Tanjug/Index.hr

Foto: Čitalac 24sata.hr

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...