NOVI DETALJI O PIROMANKI IZ ŠIBENIKA: Posle podmetanja požara, mirno otišla na posao i kolegama postavljala JEZIVO PITANJE!
Foto: Čitalac 24sata.hr

bolest

NOVI DETALJI O PIROMANKI IZ ŠIBENIKA: Posle podmetanja požara, mirno otišla na posao i kolegama postavljala JEZIVO PITANJE!

Hrvatska -

Žena (53) koja je podmetnula požar s kojim su se vatrogasci borili čak 20 sati, a čak je 50 ljudi evakuisano iz domova koji su bili ugroženi, zapalila je vatru i mirno otišla na posao u naplatne kućice, pokazala je istraga.

Radnica HAC-a se tamo, kako javljaju neki gledaoci RTL, raspitivala o jačini požara.

Ona je uhapšena i pre dve godine zbog izazivanja čak sedam požara na području Dubrave, ali je, posle psihijatrijskog veštačenja u oktobru 2018. godine, otpuštena s lečenja, jer joj se "stanje značajno poboljšalo".

Ovoga puta, prilikom odlaska na posao, podmetnula je požar, a prethodno je kupila kocke za potpalu vatre i pokušala da zapali celo pakovanje, ali su pri tome izgoreli samo niska trava i makija i deo kutije.

"Zatim je zapalila drugo pakovanje, koje je izgorelo, zahvaćeni su borovi pa se požar, usled južnog vetra, proširio i zahvatio ogromnu površinu, koja je narasla do 900 hektara", rekao je načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Do osumnjičene piromanke došli su i zbog toga što je koristila kocke za potpalu koje se ne mogu naći u svakoj prodavnici pa im je u potrazi pomogao i videonadzor iz radnji. Preti joj do deset godina zatvora.

Kurir.rs/Net.hr Foto: Čitalac 24 sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track