Najnovije vesti

MOŽE LI BITI ODVRATNIJE? FEKALIJE PLIVAJU HRVATSKIM MOREM: Braon tečnost u Dubrovniku direktno se izlila u morsku vodu (VIDEO)
Foto: Profimedia

gadno

MOŽE LI BITI ODVRATNIJE? FEKALIJE PLIVAJU HRVATSKIM MOREM: Braon tečnost u Dubrovniku direktno se izlila u morsku vodu (VIDEO)

Hrvatska

U upravi grada Dubrovnika potvrdili su da su videli snimak, objavljen juče na portalu Index.hr, koji prikazuje izlivanje fekalija u tamošnjoj uvali Sumartin.

Snimio ga je u nedelju, nakon obilne kiše, jedan aktivista i u njemu se vidi kako kroz nekakav ispust u more otiče nečista voda.

 

Hrvatskom protalu su iz Upravnog odeljenja za poslove dubrovačkog gradonačelnika poslali meil u kome su potvrdili da se radi o fekalijama.

Radi se o fekalnom kolektoru koji prolazi Šetnicom Nika i Meda Pucića i na kojeg gravitiraju sve otpadne fekalne vode podrucja Babinog Kuka, navodi se iz Kancelarije prvog čoveka Dubrovnika.

 

Gradsko komunalno preduzeće Vodovod Dubrovnik d.o.o. sprovodi istražne aktivnosti snimajući kanale na podrucju Babinog Kuka kako bi utvrdili ko se sa kanalizacionim vodama spojio na fekalni kolektor te na taj način uzrokuje prelivanje navedenog fekalnog kolektora jer isti nije predviđen za prihvat kanalizacionih voda, stoji u mejlu.

Nakon što se utvrdi to mesto i isključi kanalizaciona voda iz fekalnog kolektora, otkloniće se problem prelivanja otpadnih voda iz kolektora u slučajevima kiša većeg intenziteta, kao što je to bio slučaj 28. jula, poručili su iz Kancelarije i tako potvrdili ono što je juče objavio Index.

 

Snimak možete videti ovde.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...