HOSOVCI OPET DIVLJALI U KNINU: Vikali Za dom spremni, pa uporedili to sa poznatim crkvenim pozdravom
Foto: BETA/HINA/EV

niko ovde ne vidi ništa sporno

HOSOVCI OPET DIVLJALI U KNINU: Vikali Za dom spremni, pa uporedili to sa poznatim crkvenim pozdravom

Hrvatska -

Pripadnici HOS-a su u Kninu ponovo uzvikivali ustaški poklič “"Za dom spremni", a njihov predvodnik Marko Skejo u izjavi novinarima je taj pozdrav uporedio s crkvenim "Hvaljen Isus i Marija".

Skejo je novinarima rekao da oni nisu bili u ratu i da ne mogu da saosećaju sa tim i dodao da će odgovoriti na njihova pitanja, ali samo iz pristojnosti.

"Vidim da ste mladi, neiskusni i nedobronamerni", kazao je novinarki koja ga je upitala zašto su uzvikivali taj poklič,, a od odgovorio da je "za dom spremni" stari hrvatski pozdrav.

foto: Beta

"To je kao u crkvi 'Hvaljen Isus i Marija'. Mi smo došli danas na dan pobedničke vojske koja je svetla tačka u hrvatskoj prošlosti i budućnosti", rekao je Skejo.

"Poklonili smo se, zapalili sveće i uskliknuli onako kako su "naši bojovnici pali pod tim pozdravom: 'Za dom spremni', triput, za naše poginule i za našu Nezavisnu Državu Hrvatsku", dodao je.

Skejo
Skejo foto: Youtube/Printscreen

S obzirom na to da ih je snimila policija, novinari su Skeja pitali očekuje li krivične prijave, a njegov odgovor je bio: "Nema krivične prijave, to je isto kao da ja vama kažem da zato što ste otišli da se poklonite na grob vašem roditelju možete očekivati krivičnu prijavu".

Kurir.rs/Tanjug Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja