HRVAT VOZIO SA 2,69 PROMILA, PA MORA DA PLATI 3.250 EVRA! Policija krenula u žestok obračun sa bahatim vozačima, kazne samo pljušte!
Foto: Profimedia

dobili i zabranu vožnje

HRVAT VOZIO SA 2,69 PROMILA, PA MORA DA PLATI 3.250 EVRA! Policija krenula u žestok obračun sa bahatim vozačima, kazne samo pljušte!

Hrvatska -

Koprivnička policija u utorak je objavila kako su počeli da primenjuju nove, strože odredbe zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Drastične kazne dobila su tri vozača kojima ovo nije prvi saobraćajni prekršaj.

Tako je u subotu priveden vozač (20) koji je pre položenog vozačkog ispita vozio neregistrovan automobil pod uticajem alkohola od 1,23 promila i tako prouzrokovao nesreću.

Dobio je zatvor od 15 dana, uslovno devet meseci, novčanu kaznu od 13.300 kuna (oko 1.760 evra) i zabranu vožnje šest meseci.

Istog dana, zaustavljen je vozač (50) u Koprivnici koji je vozio sa 2,69 promila u krvi, u vreme kad mu je vozačka dozvola bila oduzeta.

Kažnjen je sa 24.000 kuna (oko 3.250 evra) i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 meseca.

Slovenac s 2,32 promila prošao kroz crveno

U Puli je kažnjen i jedan Slovenac (27) koji je BMW-om prošao kroz raskrsnicu dok je na semaforu bilo crveno svetlo.

Vozač je alkotestiran, pri čemu je utvrđena koncentracija alkohola od 2.32 promila. Zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja, zadržali su ga u posebnim prostorijama policijske stanice, a određena mu je kazna od 12.700 kuna (oko 1.720 evra). Neće smeti da vozi na teritoriji Hrvatske tri meseca.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track