JOŠ JEDAN TURISTA NADRLJAO U HRVATSKOJ! Amerikanac Džejkob (18) se javio 23. jula iz Baške Vode i kao da je u zemlju propao!
Foto: Printscreen Nestali.hr

NESTAO

JOŠ JEDAN TURISTA NADRLJAO U HRVATSKOJ! Amerikanac Džejkob (18) se javio 23. jula iz Baške Vode i kao da je u zemlju propao!

Hrvatska -

Amerikanac Džejkob Endrju Lingo (18) nestao je pre 10 dana u Baškoj Vodi, mestu na hrvatskom Jadranu.

Džejkob je visok 182 centimetra, ima smeđu kosu i zelene oči, a poslednji put se porodici telefonom javio 25. jula.

Samo tri dana ranije, poslao im je fotografiju gde se vidi Baška Voda.

foto: Printscreen Nestali.hr

Ovaj mladi Amerikanac, koji samo što je završio srednju školu, odlučio je da malo proputuje po svetu. Krenuo je 24. juna iz svoje Filadelfije, u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, da bi dan kasnije stigao u Beč. Posle nekoliko dana u Austriji, obišao je Švajcarsku, Francusku i Italiju. Sve vreme je bio u kontaktu s prijateljima i porodicom, piše Dalmatinski portal.

U Zagreb je autobusom doputovao 19. jula. Porodici je javio da mu je Italija preskupa, a Hrvatsku je izabrao jer su mu rekli da je jeftinija od Italije.

foto: Profimedia

Baška Voda: Odavde se Džejkob poslednji put javio porodici 25. jula

Dva dana kasnije, 22. jula, poslao je fotografiju na kojoj se vidi Baška Voda. Ali 25. jula kontaktirao je s nekoliko članova porodice i kazao im da je u bič baru i da mu je preostalo 300 dolara, pa je za 10 dolara za noć unajmio ležaljku da bi uštedeo. Naravno, porodica mu je odmah uplatila nešto novca, ali se ispostavilo da Džejkob nije podigao novac.

"Bio je u bič baru uz glasnu muziku, pa je otišao na plažu da bi bolje čuo. Rekao je da je unajmio ležaljku za plažžu s pokrivačem za 10 dolara na noć da bi uštedeo. Rekli smo mu da ćemo mu uplatiti novac na bankovnu karticu, što je i učinjeno, ali on je uopšte nije koristio. Nije podizao novac s kartice. Od tog poslednjeg poziva telefon mu je bio nedostupan, navodno je isključen. Putovao je sa školskim ruksakom", napisala je u imejlu Jutarnjem listu prijateljica njegove majke koja živi preko puta njihove kuće i u stalnom je kontaktu s porodicom..

Porodica je njegov nestanak prijavila policiji 28. jula.

Kurir.rs/24sata.hr/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track