Najnovije vesti

JEDAN BROD U DALMACIJI POSTAO HIT: Štedeli za kuhinju, a muž KRIJUĆI OD ŽENE kupio čamac, dao mu šokantno ime i postao atrakcija! (FOTO)
Foto: Printscreen, Facebook

prilika koja se ne propušta

JEDAN BROD U DALMACIJI POSTAO HIT: Štedeli za kuhinju, a muž KRIJUĆI OD ŽENE kupio čamac, dao mu šokantno ime i postao atrakcija! (FOTO)

Hrvatska

Novi brod ili nova kuhinja, bila je dilema jednog Dalmatinca koji je imenom svog novog plovila nasmejao korisnike Fejsbuka i stanovnike i turiste Biograda na Moru. Brod je nazvao "Umisto nove kužine" i time otkrio svoj prioritet.

Nasmejani Jurica Brzić (46) zvani Sova iz Sv. Filipa i Jakova dočekuje nas na brodici čija fotografija je brzo postala viralni hit.

 

"Trebali smo da kupimo kužinu, kuhinju, kako hoćete. Skupili smo novac, da promenimo pločice, kupimo nove aparate, sve živo... I onda sam ja video oglas za brod. Otišao sam da ga kupim bez da sam ženi išta rekao", počinje Jure svoju priču.

Kaže da je vožen samo 80 sati i da odlično izgleda za brod proizveden pre deset godina, i da je zbog cene bio prilika koja se ne propušta.. Na pitanje što je rekla žena smeje se:


"Ljutila se sat vreman i onda je prošlo. Pričao sam joj o brodu, o nama, o moru, i sve se smirilo. Puno lepih momenata nam je dao brod u ove tri godine, to su stvari koje ne mogu da se plate, vreme koje se pamti. Brod je sloboda koja se ne morže opisati, kaže Jure, zaposlen kao – kapetan jahte. Kad nije na jednom, onda je na drugom brodu. Ovaj manji, model "galeb" dug 6,75 metara proizveden je u Vodicama.

"Svaki slobodan trenutak leti provodim na brodici, a ako je ceo vikend pred nama u petak popodne smo tu, ukrcavamo se i krećemo. Uživamo s decom, vratimo se odmorni. Rekla mi je žena kad ste me zvali da bi ovakvu "glupost" kupovine broda uvek rado ponovila.

 

Jure ima četvoro dece i najviše voli svoju porodicu i prijatelje. Sa prijateljima se stalno druže, često netko fali, ali nastoje cda su svi na okupu.

"Kao ekipa smo Zloćkići, više ne znam ko nas je tako nazvao. I ime broda je nastalo kao interna šala, za naše prijatelje i čekali smo njihovu reakciju. U međuvremenu, u ove tri godine nema onog ko prođe kraj broda da se ne nasmeje kad vidi natpis. Baš kao i čovek kod kog smo išli da napravimo nalepnicu sa imenom, to je bio šou", priseća se Jure.

 

Brojni su komentatori na Fejsbuk stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca na kojoj je objavljena slika broda, a ovo su samo neki od njih: "Pa koliko je onda kužina trebala koštati, nije je Sveti Josip stolar pravio?" i "Kužina mora da je pozlaćena" samo su neki od komentara."Treba znat prioritete u životu", "Pametan čovik, ako izrenta ovo lito imat će za dvi kužine." Neki su, pak, zabrinuti za posljedice ove odluke pa se pitaju: "Je li pala rastava?"

 

Kurir.rs/24sat.hr

Foto printscreen Facebook

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...