MAJKA AMERIKANCA (18) NESTALOG NA LETOVANJU U HRVATSKOJ OČAJNA: Džejkob je poslao poruku da je u opasnosti, zašto je policija objavila da je nestao tek posle nedelju dana, FBI se uključio u istragu! (FOTO)
Foto: Printscreen Nestali.hr

potraga

MAJKA AMERIKANCA (18) NESTALOG NA LETOVANJU U HRVATSKOJ OČAJNA: Džejkob je poslao poruku da je u opasnosti, zašto je policija objavila da je nestao tek posle nedelju dana, FBI se uključio u istragu! (FOTO)

Hrvatska -

Keti Lingo, majka nestalog tinejdžera Džejkoba Endrjua Linga (18), mladog Amerikanca za kojim policija bezuspešno traga od 28. jula, kad je prijavljen njegov nestanak. Posjednji put je bio u kontaktu sa porodicom u četvrtak 25. jula, kad se sa plaže u Baškoj Vodi javio preko Fejs tajma.

"Rečeno mi je da je o njegovom nestanku obaveštena svaka policijska uprava u Hrvatskoj i da je na području Makarske u potragu bilo uključeno oko 300 ljudi i da je policija razgovarala sa više od 100 osoba do 3. avgusta. Obratila sam se i američkoj ambasadi 31. avgusta za pomoć u potrazi za njim. Oni su me uputili na lokalnu policijsku stanicu, s kojom sam stupila u kontakt", piše Jutarnji list.

"Kad sam ih nazvala, prvo što su mi rekli bilo je: “Ima 18 godina. Šta želite da uradimo u vezi s tim?” Imala sam utisak da ga policija ne traži, što sam i rekla u razgovoru u ambasadi, ali su me uverili u suprotno. Poslali smo trećeg avgusta i broj kojim se Džejkob služio dok je bio u Hrvatskoj, a navodno je sadržao poruku da je Džejkob u opasnosti, pa čak i FBI, koji je uključen u istragu, pokušava da otkrije da li je li ta pretnja stvarna ili lažna - napisala nam je Keti Lingo, majka nestalog Amerikanca.

foto: printscreen

Majku je ta poruka jako zabrinula, a hrvatska policija kontaktirala je s njom preko američke ambasade da utvrdi želi li javnu objavu fotografije i informacija o sinovljevom nestanku.

" Ne znam zbog čega hrvatska policija nije pre tražila objavu, nego tek u nedelju četvrtog avgusta, a do tada nije bilo ni objave o Džejkobovom nestanku u medijima. Bojim se da bi se svedok ili osoba koja bi mogla imati neke informacije o negovom nestanku sada, nakon 13 dana, teško setili ičega o njemu, ili su u međuvremenu već napustili zemlju. Zato sam odlučila da se obratim javnosti i putem društvenih mreža i imejla kako bi pomogli - napisala je Džejkobova majka Kaeti Lingo.

foto: printscreen

Prema onome što je porodici poznato, Džejkob je planirao neko vreme da ostane u Hrvatskoj ode u Split i Dubrovnik, a zatim se vratiti u Beč, gde je prvo došao 24. juna iz Filadelfije. Kući je planirao da se vrati 15. avgusta.

Svakodnevno je bio u kontaktu sa prijateljima i porodicom, a poslednji kontakt bio je u četvrtak 25. jula. Tri dana posle policiji je prijavljen njegov nestanak jer se niko s njim nije čuo tri dana. Na zadnjem Face Time pozivu bio je bez naočara i obrijan.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track