PRONAĐEN AMERIKANAC (18) KOJI JE NESTAO U HRVATSKOJ: Tražili su ga 10 dana, a sada se javio porodici! (FOTO)
Foto: Printscreen Nestali.hr

policija potvrdila informaciju

PRONAĐEN AMERIKANAC (18) KOJI JE NESTAO U HRVATSKOJ: Tražili su ga 10 dana, a sada se javio porodici! (FOTO)

Hrvatska -

Amerikanac Džejkob Endrju Ling (18), koji je nestao u Hrvatskoj i kojeg su tražili poslednjih 10 dana, živ je i zdrav. To je potvrdila policija.

"Javio se bratu i porodici. Porodica je kontaktirala ambasadu SAD u Zagrebu koja je bila u kontaktu s MUP-om. Porodica je zahvalila policiji i medijima. Nećemo ga skloniti sa stranice Nestali.hr dok se ne javi u najbližu policijsku stanicu jer je takva procedura", rekli su iz policije.

foto: printscreen

Njegova majka rekla je juče da se obratila i FBI, koji istražuje njegov telefon, a koji navodno sadrži poruku da je u opasnosti. Za sada nije poznato gde je bio i šta je radio otkako je prijavljen njegov nestanak.

Da podsetimo, mladi Amerikanac je napustio svoj dom u gradu Filadelfija u Pensilvaniji 24. juna. U Beč je doputovao idućeg dana. Bio je nekoliko dana u Austriji, a potom je putovao u Švajcarsku, Francusku i Italiju. Za to vreme bio je u kontaktu s prijateljima i porodicom.

Italiju je napustio 19. jula, porodici je kazao da mu je tamo preskupo. Autobusom je doputovao u Zagreb. Nije imao nikakve posebne planove, a Hrvatsku je izabrao jer su mu rekli da je jeftinija od Italije.

foto: Profimedia

On je 22. jula poslao fotografiju na kojoj se vidi Baška Voda. 25. jula kontaktirao je nekoliko članova porodice. Kazao im je da je u bič baru i da mu je preostalo 300 dolara pa je za 10 dolara za noć unajmio ležaljku kako bi sačuvao nešto novca.

Porodica mu je na račun uplatila nešto novca, ali se kasnije pokazalo da taj račun uopšte nije koristio. To je bio njegov poslednji kontakt s porodicom.

Nakon toga njegov mobilni više nije bio aktivan.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen/Nestali.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track