Najnovije vesti

BAKI (84) U ISTRI POZLILO I PALA JE U NESVEST: Otišla je kod lekara, a onda su joj pregled zakazali tek za 420 dana, jer su takva pravila!
Foto: Printscreen Youtube

sramota

BAKI (84) U ISTRI POZLILO I PALA JE U NESVEST: Otišla je kod lekara, a onda su joj pregled zakazali tek za 420 dana, jer su takva pravila!

Hrvatska

Dinori Ivančić (84) iz Istre pozlilo je krajem maja usled nesvestica, a neurolog ju je uputio kardiologu na dalju dijagnozu i lečenje. Sve bi to bilo normalno da joj uput nije napisan za avgust sledeće godine. 

Shvatila je da će morati da čeka punih 420 dana kako bi se pregledala, a za tih godinu dana i tri meseca ne zna se šta će biti sa njom i da li će se njeno zdravlje eventualno pogoršati.

Njen suprug Silvio Ivančić kaže su u početku mislili da je u pitanju greška greška, da će morati da čekaju "samo" tri meseca, pa su ponovno otišli do bolnice da provere termin upisa. Tamo je ipak utvrđeno da doktor nije pogrešio i da joj je pregled ciljano zakazan za avgust 2020. godine, presnosi "Glas Istre".

"Supruga se krajem maja samo odjednom srušila i na kratko je ostala bez svesti. Kada je došla k sebi, na preporuku izabranog lekara završila je u bolnici, a nakon pregleda neurologa, dijagnostiikovani su joj kolaps i sinkopa", kaže suprug.

foto: Shutterstock

Naime, sinkopa je iznenadni, prolazni gubitak svesti koji nastaje usled poremećaja razređenosti krvi u mozgu. Usled prestanka cerebralnog protoka krvi u trajanju od deset do petnaest sekundi, dolazi do gubitka svesti, a uzrok nastanka da budu i srčane poteškoće.

Duge liste čekanja veliki su problem pulske bolnice koja nastoji da ga reši i angažmanom novih lekarskih kadrova. Iako rade na zapošljavanju specijalista iz drugih ustanova, a u ovom trenutku je čak 80 zaposlenih u bolnici na dodatnom usavršavanju.

Velik problem je takođe prelazak lekara u privatne klinike ili odustajanje od specijalizacija.

Kurir.rs/Glas Istre

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...