OTROVANA DECA NA BRODU KOD HVARA ŽIVOTNO SU UGROŽENA: Otkazuje im više organa, nalaze se na respiratoru!
Foto: Profimedia

u teškom su stanju

OTROVANA DECA NA BRODU KOD HVARA ŽIVOTNO SU UGROŽENA: Otkazuje im više organa, nalaze se na respiratoru!

Hrvatska -

Deca koja su sa jahte na Hvaru prebačena u splitsku bolnicu i dalje su životno ugrožena, a uzrok trovanja je verovatno ugljen monoksid, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u KBC Split.

"Devojčica i dečak su i dalje životno ugroženi, otkazuje im više organa i još se nalaze na respiratoru. Prema nalazima, povišen im je nivo karboksihemoglobina, što može biti posledica udisanja ugljen monoksida", rekla je doktorka Branka Polić.

Ona je rekla da vrednosti karboksihemoglobina u krvi dece nisu opasne po život, ali je dodala da se postavlja pitanje kolika je bila vrednost pre dolaska u bolnicu jer s vremenom nivo karboksihemoglobina pada.

Na pitanje koliko je stanje dece opasno, Polić je odgovorila da "kada je netko životno ugrožen, to znači da je ishod neizvestan".

foto: Profimedia

Kako je saopšteno, troje odraslih bolesnika nisu vitalno ugroženi.

Najteže je stanje majke dece, dok su gradonačelnik italijanskog gradića i njegova supruga znatno bolje i oni su pušteni na kućno lečenje.

Doktor Ante Srzić je istakao da, na osnovu svih parametara, sa sigurnošću može da se kaže da nije reč ni o kakvom trovanju hranom.

Lekari KBC Split potvrdili su da je urađena obdukcija na telu Eugena Vinčija, ali su rekli da su rezultati u nadležnosti Državnog tužilaštva.

Zbog trovanja čiji uzrok još nije poznat, u utorak je na brodu kod Hvara umro italijanski preduzetnik Eugen Vinči, a još pet osoba s istog broda, od kojih dvoje dece, hitno je prevezeno helikopterima u splitski KBC.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track