SKANDALOZNO! Hrvatski kardinal Bozanić u propovedi na Veliku Gospu pred hiljadama vernika CITIRAO USTAŠKOG ZLOČINCA STEPINCA!
Foto: Wikipedia, Printscreen YouTube

ŠTA JOŠ?

SKANDALOZNO! Hrvatski kardinal Bozanić u propovedi na Veliku Gospu pred hiljadama vernika CITIRAO USTAŠKOG ZLOČINCA STEPINCA!

Hrvatska -

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, služio je misu na katolički verski praznik Velike Gospe u marijanskom svetilištu Majke Božje Bistričke, pa nije propustio priliku da "pobožnu" propoved začini rečima ustaškog zločinca Alojzija Stepinca, odgovornog za smrt stotina hiljada Srba, Jevreja i Roma u ustaškoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj.

Uz verbalne hvalospeve Bogorodici i isticanja vekovne "posebnosti" hrvatskih vernika kao "svetog naroda Božjeg", Bozanić je podsetio da je papa Jovan Pavle II proglasio blaženim "pastira Crkve zagrebačke, kardinala i mučenika Alojzija Stepinca".

Na kraju svoje propovedi, Bozanić je zazvao u pomoć Bogorodicu, "kraljicu Hrvata", da "kada slušamo polifonije savremenih društvenih i političkih rasprava, da ne zaboravimo baštinjene poruke prosvetljene Evanđeljem koje su nas sačuvale u prošlosti i koje nam i dalje mogu davati snagu za život u sadašnjosti i budućnosti".

foto: Wikipedia

Ante Pavelić i Alojizije Stepinac

Bozanić je završio citirajući Stepinčeve reči iz jula 1940: "Očevi i dedovi naši upirali su u svakoj pogibelji svoje oči k Onoj koja je osetila bol ugroženih, progonjenih, ispaćenih… Nju molimo da nam pomogne i u budućnosti te ostanemo verni Bogu i zakonu njegovu".

Alojzije Stepinac (1898-1960), osuđeni ratni zločinac, od početka je zagovarao stvaranje ustaške NDH i prećutkivao je pogrom nad stotinama hiljada Srba, Jevreja i Roma. Direktno je odgovoran za nasilno pokatoličavanje oko 250.000 Srba, od kojih su mnogi odmah posle promene vere i ubijeni. Njegove časne sestre vodile su "Jastrebarsko", jedini logor na svetu u kom su mučena i ubijana deca - u ovom slučaju srpska.

Nikada nije osudio ustaške zločine nad Srbia, rekavši da bi ga u tom slučaju Vatikan poslao u manastir, pa ne bi mogao da zaštiti 7.000 srpske siročadi - koju je nasilno pokatoličio, a kum im je uglavnom bio ustaški poglavnik Ante Pavelić.

Tog zločinca je beatifikovao papa Jovan Pavle II.

Kurir.rs/T Portal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track