NE DRŽIM JA NJEGA, ON DRŽI MENE! Darko je iz jezera izvukao soma od skoro 2 metra! Sat vremena su se borili sa gromadom, a evo zašto su odlučili da ga ne vrate u vodu! (FOTO)
Foto: Facebook/Darko Gaćeša

prava neman

NE DRŽIM JA NJEGA, ON DRŽI MENE! Darko je iz jezera izvukao soma od skoro 2 metra! Sat vremena su se borili sa gromadom, a evo zašto su odlučili da ga ne vrate u vodu! (FOTO)

Hrvatska -

Darko je krenuo u lov na šarana, a udicu mu je zagrizao divovski som koji nikako nije hteo iz vode. Prijatelj je morao da mu priskoči u pomoć, ali ga je som povukao u vodu. Na kraju su ga nekako izvukli napolje.

"Kad smo ga izvukli, vrištali smo od sreće, ovo se događa jednom u životu", rekao je Darko Gaćeša koji je bio u ribolovu na Ilovskom jezeru kod Kutine.

U jednom trenutku, iz šatora je čuo signalizaciju na štapovima za pecanje. Presvukao se u kratku majicu i šorc jer je imao predosećaj da će mu trebati komfor.

Ubrzo je shvatio da šaran nije šaran nego dvometarski som i da će mu trebati pomoć da ga izvuče iz vode.

Prijatelj se isprva nije odazvao na njegove pozive pa je sam pokušao da se izbori s kapitalcem. Obzirom da je lovio šarane imao je i šaranski pribor koji je jednostavniji, ali slabiji pa je to dodatno otežavalo situaciju.

Prijatelj je čuo vikanje i priskočio u pomoć. Darko je predložio da iz njegovog šatora uzme krpu koju je prijatelj omotao oko ruke da bi ruku mogao da stavi u somova usta i na taj način ga izvade. Vukli su soma, som je vukao njih.

Prijatelj je upao u vodu.

Darko je vikao da ga drži i ne pušta na šta je prijatelj rekao: "Ne držim ja soma, on drži mene!"

Sat vremena su se borili s ribom, som se koprcao i nije se dao, ali ni momci nisu popuštali.

Inače, sav ulov vraćaju u vodu, ali tamošnji članovi Društva ribolovaca rekli su kako je taj som štetočina i da dnevno pojede po četiri-pet kilograma šarana. Njihov som težio je 56 kg, a bio je dug 190 cm.

Ujedno je prva riba koju Darko nije vratio u vodu, a ribolovom se bavi profesionalno 10 godina. Ljubav mu je usadio deda koji ga je vodio na pecanje kao malog.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/Printscreen (Darko Gaćeša)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track