Najnovije vesti

STEŽE SE OBRUČ OKO BIVŠEG MINISTRA MULJATORA: Policija upala u kuću Lovre Kuščevića na Braču (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

na prepad

STEŽE SE OBRUČ OKO BIVŠEG MINISTRA MULJATORA: Policija upala u kuću Lovre Kuščevića na Braču (VIDEO)

Hrvatska

ZAGREB - Hrvatska policija upala je jutros u kuću bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića na ostrvu Brač.

Radi se o istrazi zbog informacija o aferama s nekretninama i prenamenama zemljišta, a pored Kuščevića istražuje se još nekoliko osoba na Braču, izveštava portal 24sata.hr.

Kuščević je početkom juna bio prinuđen da podnese ostavku jer su mediji otkrili da je skandalozno muljao s nekretninama. Suština je u tome da je u bescenje kupovao zemljište i nekretnine "niže kategorije", a zatim bi im menjao namenu i prodavao ih za basnoslovne pare.

foto: 24sata.hr/Tomislav Gabelić

Vozilo USKOKA pred Kuščevićevom vilom u Nerežišću

Svoju vilu od 350 kvadrata u Nerežišću, koju iznajmljuje turistima, nije upisao 11 godina, pa se ona i dalje vodi kao pašnjak.

Pokretanje postupka protiv Kuščevića, inače člana vladajućeg HDZ-a, nije moguće pre nego što mu Sabor ukine imunitet poslanika, podseća Jutarnji.hr i dodaje da USKOK istražuje i njegove poslove s nekretninom u Supetru, gde je Kuščević kupio poslovni prostor po ceni koja je bila za oko pola miliona kuna niža od cene po kojoj ga je to trgovačko društvo kupilo. Isti poslovni prostor, ali po znatno višoj ceni od one po kojoj ga je kupio, prodao je trećem licu, Supetrus hotelima, zaradivši pri tome 1,2 miliona kuna.

Istražioce najviše zanima kriterijum po kojima je utvrđena lista osoba sa pravom prvenstva otkupa POS-ovih stanova, a posebno činjenica da se na njoj našao i Kuščevićev rođak kojem je on i garant za kredit. 

Istražitelji su se raspitivali i o procesu prenamene 4.519 kvadrata zemljišta koje je Kuščevićeva supruga 2005. kupila dok je bilo poljoprivredno za manje od dva evra po kvadratu, a potom ga, posle prenamene u građevinsko zemljište, za debele pare prodala zagrebačkoj Gold gradnji, koja tamo već neko vreme gradi vile.

Kurir.rs/24sata.hr/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...