HRVATI TRAŽE PEDIJATRA, ALI SE NIKO NIJE JAVIO ZA POSAO: Nude platu od skoro 2.000 evra, bonuse i stan!
Foto: Profimedia

nema ko da radi

HRVATI TRAŽE PEDIJATRA, ALI SE NIKO NIJE JAVIO ZA POSAO: Nude platu od skoro 2.000 evra, bonuse i stan!

Hrvatska -

Nijedna prijava nije stigla na oglas Doma zdravlja Dubrovnik koji je tražio pedijatra iako nude platu od 1.900 evra, stan od 55 kvadrata kao i mogućnost dodatne zarade u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj.

Oglas je na društvenim mrežama raspisan kako bi se dobio uvid u interes za to radno mesto.

Za radno mesto je potrebno raspisati konkurs nakon što ga odobri Ministarstvo zdravlja. Ono je preduslov za raspisivanje konkursa. Cilj oglasa postavljenog na društvenoj mreži bio je uvid interes za to radno mesto.

"Oglas je izašao pre petnaestak dana, a nijedan lekar iz Hrvatske se nije javio. Mi ćemo objaviti kako tražimo pedijatra još nekoliko puta pa ćemo videti šta će se dogoditi i hoće li se neko javiti", rekao je portparol Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan.

foto: Shutterstock

Dodao je kako pregovaraju s nekim ljudima iz Hrvatske koji su voljni da dođu da rade u Dubrovnik tako da zasad ima nešto zainteresovanih iz susednih zemalja poput BiH, Crne Gore i Srbije.

"Međutim ti lekari nemaju licence za rad u Hrvatskoj", rekao je Bazdan koji smatra kako nema dovoljno lekara ni pedijatara, a oni s kojima su razgovarali su 'izuzetno zadovoljni uslovima'.

Smatra, pak, kako ljudi u Hrvatskoj nemaju posebno naviku useljenja u neki drugi grad zbog posla što je čest slučaj u razvijenijim evropskim državama.

Kurir.rs/Dubrovački dnevnik

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track