Najnovije vesti

DRAMA U LUNA PARKU U HRVATSKOJ: Deca bila zarobljena na vrtešci, pomoć čekali iz drugog grada
Foto: Profimedia

neviđeno

DRAMA U LUNA PARKU U HRVATSKOJ: Deca bila zarobljena na vrtešci, pomoć čekali iz drugog grada

Hrvatska

"Već sat vremena vise na vrtešci. Među njima i dece. Visoko su gore na oko 30 metara. Videla sam radnika parka kako se penje po vrtešci i pokušava razgovorom da umiri goste koji se ljuljaju na vetru. Čini mi se da su svi smireni", ispričala je jedna od očevidaca nemile situacije u Fan Parku Biograd.

U incidentu koji se dogodio nije bilo povređenih, samo uznemirenih, a spasavanje je, uprkos svim poteškoćama, uspešno obavljeno.

Iz Javne vatrogasne stanice Biograd, oko 20 časova, potvrdili su događaj: "Već smo pola sata tamo, ali ne možemo ništa da uradimo jer nemamo merdevine da skinemo ljude s te visine. Naše su merdevine na popravci u Nemačkoj, pa smo zamolili kolege iz Zadra da nam dovezu svoje", rekao je prvo Darko Banić, zapovednik JVP Biograd na moru.

Akcija spasavanja ipak je krenula nakon 20 sati, a iz policije su takođe potvrdili da su oko 19.30 časova obavešteni, te da su vatrogasci izašli na teren. Iz Fun Parka nisu imali komentara, piše 24 sata.

"Čula sam da roditelji viču deci: 'Izdrži još malo'. Vatrogasci su bili kod njih i pripremali se da ih spuste. Deca koju su već spustili sigurno na tlo vesela su i čini se da nisu uspaničena niti preplašena,  rekla je sagovornica 24 sata.

Zapovednik JVP Biograd Darko Banić potvrdio je da su sve spustili do 20.30 časova: "Sve je proteklo u redu i nije bilo nikakve drame".

Kurir.rs/24 sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...