KOLINDA NI REČJU NIJE OSUDILA NAPAD NA SRBE U KNINU!  Hrvatski portal: Evo zašto Grabar-Kitarovićeva više ne glumi da je predsednica svih građana Hrvatske! (VIDEO)
Foto: Beta/Mario Strmotić

ČEKA IZVEŠTAJ POLICIJE

KOLINDA NI REČJU NIJE OSUDILA NAPAD NA SRBE U KNINU! Hrvatski portal: Evo zašto Grabar-Kitarovićeva više ne glumi da je predsednica svih građana Hrvatske! (VIDEO)

Hrvatska -

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nijednom rečju nije osudila brutalan napad na Srbe u Kninu iako su prošla već dva dana.

"Osuđujem svako nasilje, a slučaj ću komentarisati kada dobijem detaljan policijski izveštaj", kratko je rekla novinarima.

Grabar-Kitarovićeva je osudila brutalan napad na srpske vaterpoliste na splitskoj rivi, o izgradnji bolje budućnosti pisala je na Tviteru povodom posete ustaškom logoru smrti Jasenovcu, a o Hrvatskoj kao bezbednoj zemlji govorila je posle napada na sezonske radnike u Supetru, koji su pretučeni samo zato što su među njima bili Srbi, piše portal Dnevnik.hr.

Ali ovo su događaji iz februara, aprila i juna, u vreme kad se predsednički izbori u Hrvatskoj nisu spominjali, a Kolinda se rado predstavljala kao predsednica svih hrvatskih građana.

Danas, međutim, to više ne glumi. Naprotiv, otvoreno se okrenula rigidnoj desnici ne mareći više za "lepši i humaniji život svih ljudi u Hrvatskoj", konstatuje portal.

foto: Čitalac Kurira

Napad na Srbe, goste kafića u selu nadomak Knina, na muškarce, žene i decu, osudili su i premijer i predsednik Sabora i brojni političari. Čak je i njen protovkandidat Miroslav Škoro, koji je popularnost stekao pevajući i o čudnim ljudima čudnog imena, osudio "svako nasilje" i kazao da "nam ne treba brojanje krvnih zrnaca".

Ali ne i predsednica Republike.

foto: Čitalac Kurira

Imala je novinare pred sobom u četvrtak, na skupu ambasadora u zagrebačkom hotelu "Šeraton", ali nije htela da im da izjavu. Novinari su je celog dana jurili da prokomentariše napad na Srbe, ali nisu je dobili.

I danas su je tražili, ali ništa.

"Reagovao je državni vrh, pa nije bilo potrebe da reaguje i predsednica", poručili su nam iz njene kancelarije.

Nije htela ni da napiše neku uopštenu rečenicu na društvenim mrežama, gde se redovno oglašava. Hrvatska predsednica će na tim svojim službenim profilima radije poželeti sreću na prestižnom koledžu "svojoj sokolici", pisati o doprinosu iseljenika ili čestitati sportistima, nego jasno i nedvosmisleno osuditi napad inspirisan mržnjom prema Srbima.

Glasovi birača desnice očito su ipak važniji od zločina iz mržnje, terora, straha i razbijenih glava.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track