Najnovije vesti

MONASI IZ PULE RAZVILI BIZNIS: Naplaćuju parking u dvorištu samostana, a evo koju sumu zarade svakog meseca!
Foto: Printscreen YouTube

snašli se

MONASI IZ PULE RAZVILI BIZNIS: Naplaćuju parking u dvorištu samostana, a evo koju sumu zarade svakog meseca!

Hrvatska

Monasi iz pulskog samostana Svetog Franje dosetili su se kako da razviju biznis, pa su počeli da naplaćuju parking u svom dvorištu, a rezervisano mesto za mesec dana košta 500 kuna (67,50 evra).

Parkiranje se ne naplaćuje SMS porukama ili kovanim novcem na automatu, već dobrovoljnim prilogom jer je reč o ilegalnom parkiralištu, pa bi izdavanje računa predstavljalo neoboriv dokaz da se ljudi iz Crkve bave nezakonitim radnjama, navodi Glas Istre.

 

Portal to lista navodi da su monasi na taj način lukavo izbegli ono što je neizbežna obaveza običnim smrtnicima - pribavljanje dozvola i plaćanje poreza.

 

Novinar Glasa Istre je u dvorištu, koji se zajedno sa samostanom prostire na skoro pet hiljada kvadratnih metara, izbrojao 150 automobila.

 

foto: Shutterstock

Mnogo njih je sa stranim registracijama, ali nije jasno koliko ih pripada onima koji žive i rade u samostanu, piše portal.

 

Pojedini korisnici uslugu parkiranja plaćaju 500 kuna mesečno, pa ako ih u toku jednog meseca ima 50, to znači da samostan zaradi 25.000 kuna (3.380 evra) mesečno, odnosno 300.000 kuna (40. 500 evra)godišnje, a da ne plati ni lipe poreza, ističe Glas Istre.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen/Youtube

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...