Najnovije vesti

MILIN DEDA O LEČENJU SVOJE UNUKE: Čekamo transplantaciju, imali smo neočekivani zastoj, ali Mila je stabilno! (FOTO)
Foto: Printscreen: Youtube/Kanal Ri

heroina koja je ujedinila hrvatsku

MILIN DEDA O LEČENJU SVOJE UNUKE: Čekamo transplantaciju, imali smo neočekivani zastoj, ali Mila je stabilno! (FOTO)

Hrvatska

Mila Rončević (2), devojčica iz Hrvatske, nalazi se na lečenju u SAD-u, a njen deda je u četvrtak na konferenciji za novinare rekao kako još čekaju transplantaciju, ali da je Mila stabilno.

"Još čekamo transplantaciju, imali smo neočekivani zastoj, Mila je stabilno i usudio bih se reći dobro, hvala Bogu", rekao je Milin deda na konferenciji za novinare, pročitavši poruku Milinog oca Marina Rončevića, prenosi Dnevnik.hr.

"Kod Mile je malo došlo do odlaganja presađivanja koštane srži zbog nekih neočekivanih reakcija, ali nadamo se da će do toga doći ubrzo", rekao je njen deda i pojasnio kako će transplantacija uslediti kada se neke funkcije organizma stabilizuju.

"Nakon toga će uslediti Milin oporavak", dodao je i predstavio novoregistrovanu Fondaciju "Mila za sve".

"Fondacija će nastojati da pomogne bolesnoj deci, ali će se truditi da finansira i neka naučna istraživanja po uzoru na neke američke fondacije. Na računu je ostalo 744.000 evra od čega je već 541.000 evra otišla za lečenje jedanaestoro druge dece. Na Marinovom računu je oko 2,16 miliona evra.

foto: Printscreen/ Youtube

"To izgleda puno, ali kad se krene u realizaciju zamišljenog, to neće biti tako mnogo. Upravo zbog toga moramo osigurati stalne i povremene izvore finansiranja kako bi realizovali projekte do kraja", napomenuo je Rončević.

Cela Hrvatska skupljala je novac za lečenje Mile koja boluje od akutna mijelocitna leukemija, koja je zahtevala brzu reakciju i agresivno lečenje.

Mila Rončević je ovog proleća s roditeljima otputovala na lečenje u Dečju bolnicu u Filadelfiji nakon humanitarne akcije u kojoj je prikupljeno oko 5,4 miliona evra, više nego je bilo potrebno.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...