POSLANICA HDZ SLAVILA OSNIVANJE HERCEG BOSNE, PA OBRISALA SVE STATUSE: Poslanik joj ipak doskočio, sve sačuvao i objavio na Tviteru! (FOTO)
Foto: Youtube/Printscreen

"LEGITIMAN SKRINŠOT!

POSLANICA HDZ SLAVILA OSNIVANJE HERCEG BOSNE, PA OBRISALA SVE STATUSE: Poslanik joj ipak doskočio, sve sačuvao i objavio na Tviteru! (FOTO)

Hrvatska -

HDZ-ova poslanica u Evropskom parlamentu Željana Zovko, inače članica HDZ-a BiH, objavila je u sredu na svojim profilima na društvenim mrežama status kojim slavi "26. godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosne".

"Vođeni nemerljivim rodoljubljem danas s ponosom obeležavamo 26. godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosne, kamena temeljca odbrane i očuvanja hrvatskog identiteta u BiH", napisala je na Tviteru.

Na Fejsbuku je objavila dužu verziju: "Hrvatska Republika Herceg-Bosna nastala je 28. avgusta 1993. kao nastavak tadašnje Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne osnovane 18. novembra 1991. Hrvatska Republika Herceg-Bosna dala je veliki doprinos u borbi za jednakost hrvatskog naroda u BiH uz očuvanje identiteta sva tri konstitutivna naroda pa je tokom svog postojanja značajno doprinela u odbrani suvereniteta Republike Hrvatske. Prisećamo se svih onih koji su svojom nesebičnom žrtvom pomogli u osnivanju Herceg-Bosne, a posebno onih koji su svoje živote utkali u oltar Domovine. Večna Vam slava i hvala!"

Statuse je ubrzo izbrisala, ali zato postoji opcija snimanja ekrana pa su njene objave ostale ovekovečene, a podelio ih je poslanik Bojan Glavašević na svojim profilima.

"Željana Zovko je legitimno obrisala svoj legitimni tvit o legitimitetu HRHB, ali građanke i građani RH (a i BiH) imaju legitimno pravo znati stavove Željane Zovko, pa ću ja tu staviti jedan posve legitiman skrinšot njenog tvita o legitimitetu HRHB. Za legitimno pamćenje", napisao je Glavašević.

Kurir.rs/Dnevnik.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track