U ŠIBENIKU PRIVEDENI NAPADAČI NA SRBE KOD KNINA: Dok ih je policija vodila vezane lisicima, dogodio se i incident! (FOTO, VIDEO)
Foto: Čitalac Kurira

DOVEDENI NA ISPITIVANJE

U ŠIBENIKU PRIVEDENI NAPADAČI NA SRBE KOD KNINA: Dok ih je policija vodila vezane lisicima, dogodio se i incident! (FOTO, VIDEO)

Hrvatska -

Deset osoba koje šibenska policija dovodi u vezu s napadima u Uzdolju, tokom dana će biti privedene na ispitivanje u državno tužilaštvo, javlja Šibenik.in.

Tokom jutra su u DORH privedene četiri osobe koje je policija juče uhapsila. Dok su novinari snimali privođenje pred šibenskim sudom, nekoliko mladića stajalo je pred sudom i snimalo novinare, zaklanjalo im kamere, pokazivalo im srednji prst i dovikivali uvrede, nakon čega ih je legitimisala policija.

foto: Profimedia

Šibenska policija juče je objavila da su privedeni huligani koje dovode u vezu s napadom od 21. avgusta kada su u kafiću u Uzdolju napadnuti građani srpske nacionalnosti dok su gledali utakmicu Crvene zvezde, sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja, i kako ih dovode u vezu s tada počinjenim krivičnim delima nasilničko ponašanje, telesne povrede i oštećenja tuđih stvari.

Zbog incidenta koje su počinili u kafiću u Uzdolju 21. avgusta, šibenska policija već je privela četiri osobe kojima je nakon ispitivanja u DORH-u određen jednomesečni istražni zatvor.

foto: Printscreen/feral.news

Napadači upali u kafić dok se gledala utakmica

Podsetimo, napadači su uz dogovor oko 22.25 časova ušli u kafić u Uzdolju znajući da u njemu veći broj građana srpske nacionalnosti gleda prenos utakmice Crvene zvezde, a cilj im je bio s njima se obračunaju kao sa građanima srpske nacionalnosti i navijačima tog kluba iz Srbije.

U kafiću su tada bili vlasnik i 18 gostiju među kojima i deca, a napadači su maskirani fantomkama, majicama i maramama, kao i raznim drvenim i metalnim predmetima ušli i prostor lokala i uz pogrdne reči počeli da unštavaju inventar i fizički da nasrću na goste.

Više gostiju zadobilo je telesne povrede, nastala šteta se procenjuje na iznos od 3.380 evra, a osumnjičenici su nakon svega pobegli u nepoznatom smeru.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Čitalac Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track