NOVINARI TRAŽILI 400 KINESKIH RADNIKA U HRVATSKOJ, PA OSTALI U ČUDU: Nigde ih nema po gradu! Niti izlaze, niti se zabavljaju, samo rade
Foto: EPA/ROMAN PILIPEY

rad i disciplina

NOVINARI TRAŽILI 400 KINESKIH RADNIKA U HRVATSKOJ, PA OSTALI U ČUDU: Nigde ih nema po gradu! Niti izlaze, niti se zabavljaju, samo rade

Hrvatska -

Kineska firma gradi Pelješki most u Hrvatskoj, na kojem trenutno radi 400 kineskih radnika. Međutim, meštani tvrde da ih ne viđaju nigde sem na gradilištu.

Tako lokalni meštani tvrde da niti ih viđaju, niti zalaze po kafana i lokalima.

"Nema vam njih ovde. Ja tu radim pola godine i nikad mi nijedan nije seo u kafić. A nisam ih videla ni po drugim lokalima", kaže mlada konobarica na Trgu kralja Tomislava u Opuzenu.

foto: Profimedia

Iskazi mještana Opuzena od početka su sugerisali da Kinezi žive asketski: niti se zabavljaju, niti izlaze, niti uopšte imaju slobodnog vremena, s obzirom da po celi bogovetni dan crnče na gradilištu, radeći na mostu koji će spojiti mesto Brijesta na Pelješcu s Komarnom na kopnenoj strani Malostonskog zaliva.

Inače, kineski radnici spavaju u barakama tj. kontejnerima u Brijesti, na pelješkoj strani mosta, i rade najmanje šest dana nedeljno na gradilištu, a često i svih sedam.

"Evo, bi li vi sad rekli da u Komarni ima 400 Kineza? Gde su? Nema ih, ljudi rade", kaže jedan meštanin.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr/Damir Pilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track